Dierenbescherming zoekt collectanten

24 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het kost de Dierenbescherming afd. Sliedrecht e.o. dit jaar veel moeite om genoeg collectanten te werven voor de jaarlijkse collecte van de Dierenbescherming. De opbrengst van deze collecte komt ten goede aan de afdeling Sliedrecht e.o. ,,De collecteopbrengst is hard nodig, want dierenleed is helaas nog altijd aan de orde van de dag", weten de medewerkers van de Dierenbescherming als geen ander.

Het opgehaalde bedrag zal in zijn geheel besteed gaan worden aan het dierenasiel aan de Molendijk in Sliedrecht. Het dierenasiel heeft hard geld nodig om te kunnen blijven bestaan; de onkosten worden elk jaar hoger en het aantal op te vangen dieren ook. Medewerker Marianne Smits: ,,Deze regio kan eigenlijk niet zonder dierenasiel. Maar voor het behoud van het asiel is veel geld nodig. Daarom is het van groot belang dat we veel geld binnenhalen met de jaarlijkse collecte die plaatsvindt rond Werelddierendag, van 5 tot en met 10 oktober."

Mensen die direct iets willen betekenen voor dieren in hun regio kunnen zich aanmelden als collectant. Dat kan via de website www.dierenbescherming.nl/collecte of telefonisch op (088) 8113000. Collectanten kunnen zelf bepalen hoeveel tijd ze eraan willen besteden.

advertentie
advertentie