United by Music boekt internationale successen

26 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - United by Music, de organisatie die mensen met een verstandelijke beperking muziek laat maken met de professionele bluesband van Candye Kane, toert momenteel door Ierland, Belgie en Nederland. De zangers en zangeressen hebben vorige week bovendien samengespeeld met een artiest met Down Syndroom, Sujeet Desai uit Cleveland. Er werd een geweldige show gegeven tijdens het wereldcongres voor Down Syndroom in Dublin.

Bijzonder was ook de aanwezigheid van Hayley Rehbock, die vanuit Kaapstad overvloog met haar moeder om de presentatie te verzorgen van de shows van United by Music. Hayley is een jonge vrouw met Down Syndroom die in Kaapstad woont. In Zuid Afrika is de zorg op geheel andere wijze georganiseerd. Om Hayley een indruk te geven hoe haar vrienden van United by Music wonen zal ze deze week een bezoek brengen aan ASVZ in Sliedrecht.

Het succes van United by Music groeit snel en overal in de wereld zijn contacten gelegd om het idee uit te gaan werken. De vrijwilligersorganisatie en non profit stichting United by Music hoopt op deze manier mensen met een verstandelijke beperking beter te laten integreren. Niet alleen zangtalenten, maar ook instrumentalisten zijn meer dan welkom.

advertentie
advertentie