Lavooi: Overleden Koppelaar ‘markant’

31 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – In Sliedrecht was hij voor velen een bekend gezicht; Jan Koppelaar. Jaren vervulde hij verschillende functies voor de afdeling van de Partij van de Arbeid in Sliedrecht. Ook was hij regelmatig te vinden op de sportvelden van v.v. Sliedrecht. In 2003 ontving hij de gemeentepenning. Koppelaar overleed 14 augustus aan de gevolgen van kanker en werd vijf dagen later onder zeer grote belangstelling gecremeerd. Koppelaar werd 65 jaar.

Koppelaar was zeer actief voor de PvdA. Zo deed hij vanaf 1974 ombudswerk voor de partij en was hij vele jaren bestuurslid, waaronder penningmeester en voorzitter van het bestuur. Van 1988 tot 1994 was hij raadslid voor de PvdA in de gemeenteraad van Sliedrecht.

Op verschillende terreinen was Koppelaar actief zo was hij ook secretaris van het bestuur van Ziekenfonds Sliedrecht e.o., lid van de districtsraad Zuid-Holland en Zeeland van de vereniging van Nederlandse Ziekenfondsen. Hij was ook betrokken bij de cliëntenraad van de Sliedrechtse sociale dienst, de regionale cliëntenraad van de Regionale Sociale Dienst Drechtsteden en de huurdersvereniging van woningbouwcorporatie Tablis.

Ook droeg Koppelaar de sport een warm hart toe. Niet alleen was hij bestuurslid en secretaris van v.v. Sliedrecht, hij was ook hij keeper in verschillende elftallen van de club en tot voor kort was hij scheidsrechter.

Sliedrechts wethouder Johan Lavooi roemde het werk van zijn overleden dorps- en partijgenoot en bedankte hem daarvoor. Hij noemde Koppelaar ‘markant’. Volgens Lavooi was niet het uiterlijk of gedrag van Koppelaar markant, maar zijn activiteiten. Met bevlogenheid en nuchterheid deed Koppelaar alle dingen die hij wilde doen; vasthoudend, maar met aandacht voor goede menselijke verstandhoudingen.

advertentie
advertentie