Merwede start met ruime overwinning

6 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Opgeheven hoofden in het Merwede kamp. De zeer belangrijke seizoensouverture tegen All-Ready werd omgezet in een ruime winst. Met goed verzorgd spel werd het zeer passieve spel van de Zeeuwen gemakkelijk afgestraft. De cijfers spreken dan ook boekdelen. Via 3-10 met rust overklaste Merwede de thuisploeg met 8-18.

In een eerste klasse waaruit dit jaar slechts één ploeg degradeert heeft Merwede als nieuwkomer prima zaken gedaan. All-Ready, de op papier zwakste ploeg van deze klasse, was direct de eerste tegenstander deze competitie. Merwede kende dus maar één opdracht en die luidde: winnen. De omstandigheden in Zeeland waren echter niet optimaal. Een flinke bries en nog natuurgras leken de thuisploeg in de kaart te spelen. Toch weerhield het Merwede niet om vanaf het begin de gegeven opdrachten prima uit te voeren. Waar All-Ready het spel vertraagde en koos voor achterverdedigen, speelde Merwede fanatiek en geconcentreerd. Dat bleek een prima remedie om de thuisploeg de duimschroeven aan te draaien. Doordat Merwede vanaf het begin scoorde over meerdere schijven, kon All-Ready geen van de spelers vrij laten schieten. De ruststand van 3-10 was zowel aanvallend als verdedigend een prima weerspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

Tijdens de rust drukte coach Dick van Houwelingen zijn spelers op het hart om vast te blijven houden aan de gemaakte afspraken en niet mee te gaan met het spel van All-Ready. Dit lukte ook in de tweede helft voor een groot gedeelte. Verdedigend was het iets minder strak, waardoor All-Ready iets betere aanvallen op de grasmat kon leggen en aanvallend ontbrak de scherpte iets. Hoewel dit enigszins logisch was gezien de stand zal Merwede daar meer aan moeten werken. Als het vizier op scherp had blijven staan, dan was de overwinning zeker ruimer geweest. Maar ook met de uiteindelijke 8-18 kon Merwede dik tevreden zijn en met twee punten in de tas huiswaarts keren.

Toch zal het niveau van All-Ready geen maatstaf zijn voor de overige wedstrijden. Door personeelsgebrek speelde er zelfs een heer mee die voor het eerst een officiële wedstrijd speelde. De komende wedstrijden zullen derhalve een betere graadmeter zijn voor het niveau van Merwede. Tegen de stabiele eerste klasser TOP uit Arnemuiden zal Merwede van meer tegenstand voorzien worden, met name de dames. TOP is namelijk een ploeg waar de meeste scores uit dameshanden komen. Twee jaar geleden ondervond Merwede dat aan de lijve toen TOP in een directe confrontatie met Merwede de Sliedrechters de weg naar de eerste klasse blokkeerde. Zaterdag kan Merwede revanche nemen. Aanvang: 15.30 uur aan te Thorbeckelaan.