Workshops ‘Schilderen met acryl’ en ‘Portret tekenen’

6 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Komend najaar worden twee workshops geboden onder deskundige begeleiding van de kunstenaars Linette Trapman, bekend van Tekenatelier ‘Clair Obscur’, en Gerda van Wijk, die onlangs haar eigen werk tentoonstelde in de Sliedrechtse bieb. De workshops zullen plaatsvinden op twee keer een maandagmorgen in oktober in de bibliotheek van Sliedrecht, (Bonkelaarplein 1) en zijn toegankelijk voor een breed publiek. Mensen zonder schilder- of tekenervaring zijn dus ook van harte welkom.

De workshop ‘Schilderen met acryl’ wordt gegeven op maandag 12 oktober van 9.00 tot 11.30 uur. Na een korte inleiding, waarin aandacht zal worden besteed aan materiaalgebruik, beginnen de deelnemers met het ontwerpen van een goede compositie voor een schilderij naar aanleiding van een vaststaand thema. Daarna wordt er geschilderd. Er is veel aandacht voor persoonlijke benadering: het gaat om eigenheid in het schilderen. Na afloop vindt er een evaluatie plaats waarin iedereen elkaars werk kan bekijken en becommentariëren. De kosten voor de workshop ‘Schilderen met acryl’ bedragen € 40,50 p.p. (inclusief materiaal en koffie/thee met wat lekkers).

De workshop ‘Portret tekenen’ wordt gegeven op maandag 26 oktober van 9.00 tot 11.30 uur. Voor deze workshop nemen de deelnemers een portretfoto mee. Aan de hand van deze foto kan er gewerkt gaan worden met potlood of houtskool. In de inleiding wordt kort aandacht besteed aan het neerzetten van een zo gelijkend mogelijk portret. Het goed leren kijken naar een gezicht is dan ook de rode draad in deze workshop. Daarnaast is er aandacht voor de gebruiksmogelijkheden van potlood en houtskool. Na afloop vindt er een evaluatie van ieders werk plaats. De kosten voor de workshop ‘Portret tekenen’ bedragen € 32,50 p.p. (inclusief materiaal en koffie/thee met wat lekkers)

Beide workshops worden gegeven door twee deskundige kunstenaars, die ieder hun eigen specialisatie hebben. Er is per workshop plaats voor maximaal 15 personen. Belangstellenden kunnen zich opgeven tot zaterdag 3 oktober via het inschrijfformulier, verkrijgbaar in de bibliotheek. Opgave via e-mail is ook mogelijk onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres en de naam plus datum van de cursus. Gerda van Wijk (workshop ‘Schilderen met acryl’), mail: gerdavwijk@gmail.com. Linette Trapman (workshop ‘Portret tekenen’), mail: linette@teken-atelier.nl.

advertentie
advertentie