Anky Fokkema vrolijkt Verpleeghuis Waerthove op

7 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Anky Fokkema exposeert sinds 1 september tot begin januari 2010 in Verpleeghuis Waerthove. Anky Fokkema is een Dordts beeldend kunstenaar. De schilderijen van Anky zijn bijna altijd vrolijk en gaan over diverse onderwerpen. Vaak kiest zij echter een onderwerp dat met de natuur te maken heeft. Bloemen, landschappen, tuinen, maar ook personen vindt zij heel boeiend.

Haar stijl is de ene keer impressionistisch, dan weer expressionistisch of figuratief abstract. De schilderijen zijn soms opgebouwd uit meerdere transparante verflagen tot dekkende pasteuze neergezette verf met een vlotte penseelstreek. Momenteel krijgt Anky les van Rene de Jong. Zij heeft eerder geexposeerd in Utrecht, bij het landelijke dienstencentrum en bij de belastingdienst in Gorinchem. Eenmaal per jaar exposeert zij in het Arboretum van Oudenbosch en regelmatig met amateur kunstcollectief in het "Dijckhuis" en het "Palet" en in Vlissingen en Middelburg.

De expositie is dagelijks te bezichtigen. De toegang is gratis. Waerthove is gelegen aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

advertentie
advertentie