Nieuwkomers doen het uitstekend bij jeugdschakers

7 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het nieuwe seizoen bij Schaakvereniging Sliedrecht is bij de jeugd gestart met vele nieuwkomers. Maar liefst acht nieuwe jeugdspelers kwamen een kijkje nemen op de clubavond. En natuurlijk konden ze direct laten zien wat ze konden. In groep 2 wisten de nieuwkomers Adrian Mensing en Daan Stuij direct te winnen, terwijl Rick Stuij favoriet Rick Smits keurig op remise hield. Ook de favorieten Joran van Eijl en Jorik Klein wisten te winnen, terwijl Koos van de Berg en Robin Urbanus zich ook direct koploper mogen noemen. In de eerste groep kon promovendus Christiaan Verheij het niet bolwerken tegen titelverdediger Niels Korevaar. Ook medefavoriet Floris Verweij kwam tot winst en wel tegen Janus de Vries. Tjerry Hut startte het seizoen uitstekend met winst op Robert van Houwelingen.

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar schaakles gevolgd kan worden of zomaar een partijtje te spelen is. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats: vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie; vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is de bovenzaal van De Huifkar, boven aan de Stationsweg in Sliedrecht. De contributie bedraagt € 5,00 per maand, €3,50 voor studerenden en € 3,50 voor de jeugd t/m 12 jaar. Voor meer informatie: Peter van de Bergh, 0184-692213, of bij Jerry van Rekom, 0184-411212. Wedstrijdleider Mark van Hulst, 078-6300400, zorgt voor de indeling van competitiespelers. Belangstellenden kunnen natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen. Zie ook www.schakendsliedrecht.nl.

Uitslagen jeugd groep 1:

Niels Korevaar - Christiaan Verheij 1-0

Cynthia vd Linden - Roland Kop 0-1

Floris Verweij - Janus de Vries 1-0

Robert van Houwelingen - Tjerry Hut 0-1

Uitslagen jeugd groep 2:

Koos vd Berg - Sverre Mijnster 1-0

Rik Bons - Adrian Mensing 0-1

Robin Urbanus - Andrew Mensing 1-0

Jorik Klein - Kjell Mijnster 1-0

Joran van Eijl - Njord Mijnster 1-0

Rick Smits - Rick Stuij 0,5-0,5

Max Boogers - Daan Stuij 0-1.

advertentie
advertentie