Sliedrecht Sport presenteert zich aan eigen aanhang

7 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sporthal de Stoep zal op zaterdag 12 september in het teken staan van de presentatie van het eerste dames en heren team. Leden, van jong tot oud, supporters en andere geintersseerden kunnen dan voor de eerste keer beide teams in levende lijve aan het werk zien.

Bij beide teams is het nodige aan mutaties te melden en de nieuwe teams stellen zich dan ook graag op 12 september in de eigen vertrouwde thuisbasis voor. Het eerste herenteam, uitkomend in de B-league, de één na hoogste competitieklasse in Nederland, kent maar liefst zeven nieuwe gezichten. Hoewel het woord nieuw voor een vijftal spelers niet echt van toepassing is. Uit het talentvolle tweede team kwamen Rens de Waard, Duco Fronik en Niels van Andel en terug van weggeweest zijn de bekende namen van Gert-Jan Toonen en Ward Boehlee. Deze voormalige Heren 1 spelers maakten een uitsapje naar het Dordtse Next Volley waar ze beiden in de A-League speelden. De enige twee echt nieuwe gezichten zijn Jasper Pilon, van VCV Veenendaal en Timo de Vries, van het Belgische Kapelle. De technische staf bleef in tact met hoofdtrainer Michiel de Ruyter en assistent trainer Reijer Kros.

Bij het eerste damesteam, al voor het 15e seizoen uitkomend in de hoogste volleybalklasse van Nederland, de DELA-League, zijn vier nieuwe aanwinsten te presenteren. Van landskampioen en bekerwinnaar Martinus kwamen spelverdeelster Nikki Hoevenaars en middenaanvalster Brecht Gijsbertsen, terwijl vanuit Weert Flore Gravesteijn en Karine Muijlwijk naar Sliedrecht kwamen.

In de trainersstaf verschoof Meino Rozendal naar de plaats van hoofdtrainer/-coach, daar waar hij vorig seizoen nog Saskia van Hintum assisteerde. Hans Kooijmans bleef als assistent-trainer en Roeland Appels kwam als extra assistent trainer bij de groep. Het team kent ook een nieuwe fysiotherapeute in de persoon van Katja Beijer.

De competitie begint voor de heren op 26 september met een uitwedstrijd tegen Next Volley in Dordrecht, terwijl de dames op 17 oktober met een thuiswedstijd tegen Longa beginnen. Om goed voorbereid aan de start van de competities te verschijnen, werken beide teams op dit moment een oefenprogramma af met veel wedstrijden. Op zaterdag 12 september spelen beide teams een driekamp in de eigen Sporthal De Stoep. Tegenstanders bij de heren zijn buurman Next Volley, tevens competitietegenstander en de Luxemburgse bekerhouder VC Strassen. Bij de dames wacht Taurus uit Houten, uitkomend in de B-League en het Belgische Hermes Oostende. Oostende speelt in de hoogste volleybalklasse in België en wist afgelopen seizoen, net als Sliedrecht Sport, een Europees ticket te halen in de competitie door als vierde te eindigen.

De wedstrijden starten vanaf 14.00 uur, waarbij de hoofdwedstrijd voor het eerste herenteam om 18.00 uur op het centre court begint. Tegenstander is dan VC Strassen. Aansluitend nemen de dames het op tegen Oostende om 20.00 uur.

De dag kent nog een aantal officiële momenten. Zo worden om 16.00 uur voor publiek, supporters en leden de teams officieel voorgesteld in sportkantine De Stoeprand. Spreekstalmeester Wim van Mourik zal de nieuwelingen voorstellen en trainers en spelers en speelsters ondervragen over hun verwachtingen voor het nieuwe seizoen. Tussen de wedstrijden door, rond 19.30 uur, zullen de teams in de zaal voorgesteld worden en zal ook de nieuwe presentatiegids voor het nieuwe seizoen worden gepresenteerd.

advertentie
advertentie