Gouden jubileum met een gouden tintje

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Hij is nog onverminderd leuk." Bep Rottier houdt 'haar mannetje' Rinus nog eens extra stevig vast als ze met hem op de foto gaat. Het stel is nog net zo gek op elkaar als in de beginjaren van hun relatie, dik vijftig jaar terug. Vorige week vierde het paar het vijftigjarig huwelijksfeest. Aan wethouder Hans Tanis de eer een kopje koffie mee te drinken.

De twee leerden elkaar kennen via Bep's broer. ,,Rinus en hij waren beste vrienden, maar nadat Rinus zijn oog op mij had laten vallen, was mijn broer zijn beste vriend kwijt, haha", vertelt Bep. Het paar woonde tot 1971 in Rotterdam, de stad waar zij geboren en getogen waren. Toen Bep door de luchtverontreiniging 'de zon niet meer op kon zien komen', besloten ze te vertrekken. Ze streken uiteindelijk neer in Sliedrecht. Bep: ,,Had ik nog nooit van gehoord, maar daar konden we eenvoudig aan een huurwoning komen."

De twee harde werkers - beiden bekleedden een administratieve baan - kregen drie zonen en zeven kleinkinderen. Met hen en enkele tientallen andere gasten vierden zij het gouden huwelijksfeest in restaurant Kampanje in Hardinxveld-Giessendam. ,,Een gouden jubileum met een gouden tintje. We hebben genoten. Van elkaar, de gasten, het eten en een muzikaal intermezzo van Martin Zonnenberg."

advertentie
advertentie