Toneelgroep Onder Ons is 'ouder en wijzer'

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sinds medio augustus zijn de repetities van de bekende Sliedrechtse toneelgroep Onder Ons weer van start gegaan. Het komende seizoen zullen zij het blijspel 'Hoe ouder, hoe wijzer!' geschreven door Rob van Vliet en José Frehe voor een zo breed mogelijk publiek in de regio achter de gordijnen vandaan halen. Er is een vakkundige regisseuse aangetrokken: Natalja Verhoef. Zij studeerde theaterwetenschappen en specialiseerde zich in onder meer in de regie voor amateurtoneel. Natalja brengt tijdens de repetities de groep de fijne kneepjes van het spel verder bij.

Een kleine impressie van het stuk 'Hoe ouder, hoe wijzer': Het leven van een aantal bejaarden in het verzorgingshuis kabbelt (on)rustig voort en het personeel wil het de bewoners naar de zin maken en actief houden. Goed, er zijn wat intriges, er is jaloezie, er wordt geklaagd, er wordt geroddeld, de één is nog wat nadrukkelijker aanwezig dan de ander en sommige contacten zijn nogal los of juist wat te intensief. Maar overal is er wel eens wat toch? Dan komt er een nieuwe bewoner... en als vanwege het 10-jarig bestaan van het verzorgingshuis ook nog eens een playbackshow wordt gehouden, veranderen de onderlinge relaties en lopen de spanningen op. Kortom, een blijspel in twee bedrijven waar de humor vanaf spat, maar waarin zo nu en dan ook de serieuze ondertoon niet ontbreekt.

Dat Onder Ons een gewilde gast is blijkt wel uit het feit dat nu al vijf voorstellingen geboekt zijn. Zo spelen zij op 21 november in theater De Lockhorst in Sliedrecht en op 6 februari is er weer een voorstelling in De Til in Giessenburg. Bedrijven, instellingen en verenigingen die hun personeel, bewoners of leden een plezierige avond willen aanbieden kunnen contact opnemen met Wim Muis, telefoon 0184-421802.

advertentie
advertentie