Merwede verliest van TOP

12 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de eenvoudige winst tegen All-Ready kende Merwede tegen TOP een serieuze krachtmeting. TOP wist ook haar eerste wedstrijd te winnen en de winnaar van deze ontmoeting zou goede zaken doen in deze prille competitie.

Direct vanaf de opening liet Merwede zien dat het gebrand was op een goede wedstrijd en wilde zo de punten in eigen huis houden. Maar de doelpunten aan het begin gaven geen garantie voor erg goed spel. En zonder dat TOP een grootse wedstrijd speelde, wisten de Zeeuwen een voorsprong te pakken en die de gehele wedstrijd vast te houden. In de slotminuten sloegen de gasten zelfs een gaatje en zo eindigde deze ontmoeting in een wat ruim uitgevallen 11-16 nederlaag.

De eerste thuiswedstrijd van Merwede na twee jaar afwezigheid in de eerste klasse kende veel goede ingrediënten. Prachtig korfbalweer, goede sfeer en ook de prima fluitende leidsman zorgden voor een ontmoeting die niet altijd goed was, maar wel spanning kende. Tot aan 3-2 kende Merwede telkens een kleine voorsprong, maar daarna was Top telkens de bovenliggende partij. Met zes redelijke korfballers en twee dames die er – wederom – deze zaterdag bovenuit sprongen kwamen de gasten op een 3-5 voorsprong. Gedurende de hele wedstrijd had Merwede niet afdoende antwoord op het korfgerichte spel van deze speelsters. Vele malen lukte het TOP om vanuit de ruimte de doorbraak te forceren. Merwede trok veelvuldig aan de noodrem en dat resulteerde in een negental strafworpen. Gelukkig had TOP het vizier niet altijd op scherp, waardoor er ‘slechts’ een zestal benut werden. Mede daardoor bleef Merwede in de wedstrijd en omdat het eerste aanvalsvak de korf gemakkelijk vond, bleef de thuisploeg in het spoor van TOP. Met 6-9 gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft was nog nauwelijks begonnen, toen TOP de marge op 4 punten bracht. Bij 7-11 kwam echter de ommekeer in de wedstrijd. Het tweede aanvalsvak kwam beter in haar spel en uit handen van Edwin Kleijn waren twee prachtige treffers te bejubelen. TOP kraakte en kwam aanvallend even niet uit de verf. Merwede rook haar kans en met nog een ruime tien minuten te spelen wist Dik Bikker vanaf de stip de 11-12 tussenstand te noteren. Helaas lukte het niet om – ondanks drie aanvallen voor 12-12 – de stand gelijk te trekken. TOP scoorde en dat brak de ban. Binnen mum van tijd sloegen de gasten een gat van 4 punten en daarmee was de knock-out voor Merwede daar.

Genoeg werk aan de winkel voor Dick van Houwelingen om de puntjes op de i te zetten. Zeker aanvallend moet het allemaal wat beter worden. In deze eerste klasse is het belangrijker om de kansen die er zijn om te zetten in doepunten. Volgende week mag de selectie het proberen in de uitwedstrijden tegen de eerste twee teams van Nieuwerkerk. Op voorhand zijn die ploegen kanshebbers voor de titel en het is daarom jammer dat Merwede deze ploeg al zo vroeg in de competitie treft. Nieuwerkerk heeft namelijk de naam om de zaak aan het einde van het seizoen te laten lopen. Merwede zal in ieder geval nu vol aan de bak moeten om een kans te hebben tegen deze sterke ploegen. Aanvang is om 14.00 uur (het tweede) en om 15.30 uur.

advertentie
advertentie