Schaker Wout Boer slaat toe tegen vice-kampioen

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de eerste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht ging het op vele borden er stevig aan toe. De stukken vlogen over het bord en vele offers zetten vele partijen in vuur en vlam. Grootste verrassing was de overwinning van Wout Boer op de nummer twee van vorig seizoen, Wim Hokken. In aanvallende stijl sloeg de Sliedrechtse voorzitter hard toe.

Kampioen Peter vd Bergh ontsnapte vroeg in zijn partij tegen Kees Wessels en wist uiteindelijk de partij alsnog te winnen.

Hans Klein had het lastig tegen nieuwkomer Peter Dekker, maar ook hier brachten enkele offers het volle punt bij de sterkste speler.

Tobias Dekker begon zijn eerste kampioenschap met een gedegen zege op Tabitha Snikkers, terwijl medefavoriet Wim Pool de grootste moeite had tegen nieuwkomer Alexei Parakhonyak. Toch sloeg de aanval van de kopman van het tweede team uiteindelijk door.

Onderaan was er een degelijke winst van Henri Hartog tegen Koen van Noortwijk, terwijl Fer Snikkers zich naar winst schwindelde tegen Mark van Hulst.

Tjerry Hut verslaat kampioen bij jeugd

SLIEDRECHT - In de tweede ronde van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging ging jeugdkampioen Niels Korevaar direct kopje onder. Tegen een ontketende Tjerry Hut ging hij vrij kansloos ten onder. Door zijn tweede zege op rij gaat Tjerry nu samen met Floris Verweij met 2 uit 2 aan kop in de eerste groep.

In groep 2 gaat nieuwkomer Adrian Mensing aan kop met 2 uit 2. Adrian ontpopt zich al snel tot titelkandidaat. Hij moet de kop delen met Jorik Klein, die ook nog een 100%-score heeft na 2 ronden.

Knap was de zege van Andrew Mensing op Rick Stuij, terwijl Rik Bons keurig van Max Boogers wist te winnen. Rick Smits herstelde zich goede van de halve misstap in de eerste ronde door concurrent Joran van Eijl te verslaan.

Jorik Klein wint jeugdtoernooi te Krimpen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het IJsseltoernooi voor de E-categorie is een prooi geworden voor de Sliedrechtse jeugdspeler Jorik Klein. Na zijn tweede plaats vorige week is hij het seizoen meer dan uitstekend gestart. Hij schoot uit de startblokken en moest alleen in ronde 6 een nederlaag incasseren. Tegen spelers waar hij in voorgaande toernooien nog wel eens het onderspit moest delven, kon de eigenlijk nog F-speler deze keer winnen, en zo mocht hij aan het eind van de dag de 1e prijs in ontvangst nemen. Mooie overwinningen wisselden zich af en toe af met wat geluk en zeker toen de naaste concurrent in de laatste ronde een punt verspeelde was duidelijk dat Jorik de sterkste was. Opnieuw een mooie prestatie in dit nog jonge seizoen. Door de zege kwam het 8-jarige Sliedrechtse talent ook aan kop in de tussenstand van de GrandPrix-toernooien van de RSB.

Uitslagen senioren:

Tabitha Snikkers - Tobias Dekker 0-1

Pieter de Bruin - Henk Prins 0-1

Wim Pool - Alexei Parakhonyak 1-0

Wout - Wim Hokken 1-0

Hans Klein - Peter Dekker 1-0

Kees Wessels - Peter vd Bergh 0-1

Peter Vis - Jan Veenis 0,5-0,5

Naomi Snikkers - Niels Mijnster 0,5-0,5

Koen van Noortwijk - Henri Hartog jr. 0-1

Leo Koppelaar - Pieter Blokland 0-1

Mark van Hulst - Fer Snikkers 0-1

Kees van Noortwiijk - Leen Dubbeldam 0-1

Martin Prins – Jerry van Rekom 0-1

Uitslagen jeugd groep 1:

Tjerry Hut - Niels Korevaar 1-0

Roland Kop - Floris Verweij 0-1

Janus de Vries - Jurgen de Haan 1-0

Uitslagen Groep 2:

Koos vd Berg - Adrian Mensing 0-1

Max Boogers - Rik Bons 0-1

Rick Stuij - Andrew Mensing 0-1

Daan Stuij - Jorik Klein 0-1

advertentie
advertentie