Jongvolwassenen organiseren openluchtdienst

17 september 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Een aantal jongvolwassenen heeft het initiatief genomen een openluchtdienst te organiseren in het Westpark. Door deze openluchtdienst willen jongeren de kerken dichter bij elkaar brengen en de toegankelijkheid naar een dienst stimuleren.

Verschillende kerken werken aan dit jongereninitiatief mee. ,,Door de gemeentes bij elkaar te brengen hopen wij meer saamhorigheid te creëren. Zo hebben wij de band Firewall, zangduo Bertha & Bartha en Peter Kits uitgenodigd’’ aldus hoofdorganisator Koen Westrik. De dienst in het Westpark begint zondag 27 september rond 13.45 uur en wordt geleid door Robert-Jan Sterk. ,,Belangstellenden moeten zelf hun stoel of kleedje meenemen, staan is natuurlijk ook mogelijk'' voegt Koen toe.

Tevens is er een collecte voor Operatie Mobilisatie. Deze organisatie zendt evangelisten uit om 'het woord van God' te verkondigen. De Hardinxvelder Koen Westrik(25) voelde zich hiervoor geroepen. Om onkosten te bestrijden moet hij hiervoor €20.000 bij elkaar krijgen vanuit kerkinstellingen, stichtingen en het bedrijfsleven. ,,Het is schitterend dat ik dit werk mag doen, ik zal deze vol passie uitvoeren."

Bij slecht weer gaat de dienst door in de Gereformeerde kerk aan de Stationstraat in Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie bij afgelasting en dit initiatief: www.openluchtdienst.nl.

advertentie
advertentie