Taartenwedstrijd bij bieb tijdens Kinderboekenweek

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het thema van de Kinderboekenweek (7 tot en met 17 oktober) is dit jaar 'Eten en snoepen in kinderboeken'. Basisscholen die het scholenpakket Doedebibliotheek hebben afgenomen, kunnen meedoen aan de taartenwedstrijd van de bibliotheek. Alle groepen van de basisschool ontvangen een lege, witte taartdoos en de uitnodiging om een taart te maken die hierin past. Per groep wordt er een taart gemaakt voor een hoofdpersoon uit een boek dat door de bibliotheek is afgeleverd. Alle scholen organiseren daarna een expositie met stemronde. De vier schoolwinnaars worden vóór 19 oktober naar de bibliotheek gebracht.

Tijdens de herfstvakantie wordt er gestemd in de bibliotheek. Alle kinderen kunnen stemmen, maar ook familie, buren en ouders. Na de herfstvakantie (19 tot en met 23 oktober) gaan de plaatselijke winnaars naar de bibliotheek in Papendrecht waar de laatste stemronde plaats vindt. De jury bestaat uit: de bakker van ’t Stoepje in Papendrecht, kinderboekenschrijfster en illustratrice Jeska Versteegen en Marijke van der Hoff, directeur BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost. Bekendmaking van de winnaars is op woensdag 3 november.

De volgende prijzen zijn beschikbaar gesteld: voor groep 1-2 een inspirerend Nationale Voorleesdagen pakket en een Nationale Voorleesdagen Ontbijt tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 20 tot en met 30 januari 2010); voor groep 3-4 gesigneerde exemplaren van het boek Een koekje bij de thee van Jeska Verstegen; voor groep 5-6 een workshop van kinderboekenschrijfsterJeska Verstegen; voor groep 7-8 de Choco-express van Di Chocolo.

advertentie
advertentie