Schaakjeugd stoot door naar top

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is het al zeker dat de jeugd een zeer belangrijke rol gaat spelen in de strijd om het clubkampioenschap. Nieuwkomer Tobias Dekker is met zijn 19 jaar een groot talent en dat bewees hij direct door de eerste twee ronden te winnen. Dit keer versloeg hij na een lange partij Leen Dubbeldam.

Niels Mijnster gaat dit seizoen debuteren in het eerste team. In de interne competitie won hij nu van Peter Vis. Ook Naomi Snikers meldt zich aan de top. Dit keer versloeg ze Jan Veenis in het eindspel. Tenslotte geldt de nummer drie van vorig seizoen - Robert van Rekom - als mogelijk titelkandidaat. Tegen de 13-jarige Floris Verweij had hij nog wel de nodige moeite om te winnen.

Tussen dit jeugdig geweld doen voorlopig de oudjes Wout Boer, Wim Pool en Jerry van Rekom het nog goed met ieder twee zeges. Ook titelverdediger Peter van den Bergh bewijst met zijn honderd-procent-score weer op jacht te gaan naar de wisselbeker, die hij voor de derde keer op rij kan winnen.

In de onderste regionen won Jan Willem Kraaijeveld fraai van Mark van Hulst, die nog op zijn eerste punt wacht. De jarige André van Dieën ging strijdend ten onder tegen Henk Prins.

Uitslagen senioren:

1. Peter van den Bergh - Hans Klein 1-0

2. Henri Hartog - Wout Boer 0-1

3. Fer Snikkers - Wim Pool 0-1

4. Pieter Blokland - Jerry van Rekom 0-1

5. Leen Dubbeldam - Tobias Dekker 0-1

6. Niels Mijnster - Peter Vis1-0

7. Jan Veenis - Naomi Snikkers 0-1

8. Joost Stoker - Hans Dubbeldam 1-0

9. Floris Verweij - Robert van Rekom 0-1

10. Peter Dekker - Kees Wessels 0-1

11. Wim Hokken - Alexei Parakhonyak 1-0

12. J.W. Kraaijeveld - Mark van Hulst 1-0

13. Tabitha Snikkers - Leo Koppelaar 1-0

14. Henk Prins - Andre van Dieën 1-0

advertentie
advertentie