Vrijzinnige streekdag

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / H'VELD-G'DAM - De kerk met de beelden in de Peulenstraat 167 ontvangt zondag 27 september de omliggende vrijzinnige gemeenten. De organisatie van de dienst verwacht circa zeventig bezoekers uit Alblasserdam, Sliedrecht, Meerkerk en Kedichem.

De bezinningsdienst om 10.00 uur, geleid door Dick Peters uit Alphen a/d Rijn, heeft als thema 'Wonen in woorden', het spreken over God, het goddelijke in vrijzinnige teksten, liederen en gedichten. Daarna treedt de cantorij van Kedichem op. In het middagprogramma geeft Jos van den Enden uit Brielle een presentatie 'Behold, I tell you a mystery'. Dit is de aanhef van een aria uit Händels Messiah. ,,Veel teksten van religieuze aard bevatten zogenaamde ‘diepere lagen’. Je moet er naar graven om ze te bereiken. Sinds de Nag Hammadi-geschriften zijn we de bijbelse christelijke geschriften beter gaan begrijpen. Verrassend is dat ook veel valt te ontdekken in teksten, gebruikt door grote componisten en bij beeldende kunstenaars. Achter zware dogma’s zoals kruisiging, opstanding, vergeving van zonden, drie-eenheid, gaat een actuele boodschap schuil, die veel raakvlakken heeft met moderne psychologie en spiritualiteit en zelfs met erotiek", aldus Tilly de Groen van de kerk.

Voor de jeugd staat ’s middags een workshop toneel op het programma, gegeven door Bernadette van der Plas uit Sliedrecht. Met deze Vrijzinnige Streekdag wordt het startschot gegeven voor het winterprogramma met als thema ‘Ratio en Ervaring’. Verdere info staat op de website van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB: kerkmetdebeelden.nl.

advertentie
advertentie