Mantelzorgcursus 'De zorg de baas'

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Mantelzorgers kunnen op 6 oktober deelnemen aan de cursus “De zorg de baas”. De cursus wordt in het kader van het ondersteuningsprogramma voor mantelzorgers georganiseerd door de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht en de afdeling Mantelzorgondersteuning van MEE Zuid-Holland Zuid. De cursus bestaat uit 6 à 8 bijeenkomsten en wordt gegeven door mevr. L. de Pater en mevr. R. de Stigter in De Reling, Industrieweg 13 in Sliedrecht.

Doel van de cursus is door middel van informatie en praktische oefeningen inzicht te krijgen in de rol van de mantelzorger. Veel mantelzorgers lopen vast in de zorg voor de ander. Tijdens deze cursus leren ze onder meer inzicht te krijgen in het eigen functioneren, bij wie ze terecht kunnen met vragen en hoe ze tijd over kunnen houden voor zichzelf. De deelnemers krijgen diverse handvatten aangereikt om zichzelf, te midden van alle rollen en taken, te handhaven en een balans te vinden tussen de zorg voor een ander en het eigen (gezins)leven.

Aanmelden kan tot uiterlijk 29 september telefonisch bij mevrouw A. Nagtegaal via 0900-202672 en bij mevrouw R. de Stigter via 0184-424836. Mailen kan ook via servicepunt@meezhz.nl of info@mantelzorgpuntsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie