A-team sterk uit de startblokken

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/GOUDA - Ook dit seizoen speelt het 'oudste' Sliedrechtse jeugdteam in de Promotieklasse A Zuid West van de KNSB. Teamleider Peter van den Bergh heeft dit seizoen de beschikking over een sterke selectie. Door de komst van Tobias Dekker (Leerdam) behoort het Sliedrechtse A-team zelfs tot de favorieten in de genoemde promotieklasse. Naast de talentvolle Leerdamse jeugdspeler maken ook Robert van Rekom, Niels Mijnster en Pieter Moddeerkolk deel uit van het basisteam. Daarnaast zorgen de gezusters Snikkers en Martijn Stoker voor een brede selectie.

In de eerste wedstrijd van de jeugdclubcompetitie startte het AB-jeugdteam van Sliedrecht uitstekend. Tegen het tweede team van Messemaker 1847 werd in een uitwedstrijd een overtuigende 0-4 zege geboekt. Op bord 2 werd het goede voorbeeld gegeven door de nieuwe aanwinst van het team, Tobias Dekker, die al na 25 minuten spelen het punt wist binnen te halen. Zijn tegenstander maakte in de opening al de beslissende fout en verloor een stuk. Op bord 4 speelde Pieter Modderkolk een rustige partij waarin hij lange tijd ietsje minder stond. Hij wachtte echter rustig zijn kans af en pakte uiteindelijk het hele punt. Op het derde bord ging het er wat anders aan toe. De tegenstander van Niels Mijnster kwam na een passieve opening al snel in moeilijkheden. Niels liet hem wat terugkomen en liet hem zelfs even mat in 1 dreigen, maar maakte het daarna fraai af. Tot slot wist kopman Robert van Rekom zijn tegenstander tot een fout te verleiden waardoor hij een voordelige materiaalverhouding bij elkaar wist te combineren. Dit bleek voldoende voor het vierde bordpunt.

Een goed begin van het Sliedrechtse jeugdteam, dat in de promotieklasse Zuid-West meteen laat zien dat het tot de favorieten behoort.

advertentie
advertentie