Merwede laat punt glippen

20 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Wat er ook gebeurt, we verliezen niet weer met één punt verschil van Nieuwerkerk." Het waren de profetische woorden van Jacco Buijk voorafgaand aan de ontmoeting in en tegen Nieuwerkerk. Lang leek het erop dat Buijk gelijk zou krijgen, want Nieuwerkerk had telkens een gaatje van enkele doelpunten. Merwede knokte zich echter terug en kwam op 13-13. En toen gebeurde wat al zo vaak gebeurd is tegen Nieuwerkerk; met 14-13 leed Merwede een nipte nederlaag.

Wederom een stralende zaterdag waarop het heerlijk was om te korfballen. Voorafgaand aan de ontmoeting liet Merwede 2 zich van haar goede kant zien door – toch enigszins verrassend – te winnen van de reserves van Nieuwerkerk. Goed voorbeeld doet goed volgen. Maar Merwede had het erg lastig tegen de sterke thuisploeg en moest een gaatje laten. Hoewel Nieuwerkerk beter speelde, had de beste man van de wedstrijd een rood met wit Merwede shirt aan. Onder de aanvallende impulsen van Jacco Buijk bleef Merwede bij en liep het verschil nooit heel hoog op. Daardoor bleven de mannen en vrouwen van coach Dick van Houwelingen hoop houden op een goede afloop.

Op het moment dat Nieuwerkerk halverwege de tweede helft dacht de buit wel binnen te hebben, zette Merwede de eindspurt in. Het tweede aanvalsvak maakte twee belangrijke doelpunten, waarna iedereen met een rood-wit hart hoop kreeg op een goed resultaat. Opnieuw bewees het eerste aanvalsvak over scorend vermogen te beschikken en zo stond met nog een paar minuten te spelen een gelijke stand op het scorebord. Een stunt leek in de maak, maar helaas voor Merwede herpakte Nieuwerkerk zich en had aan één doelpunt voldoende om de volle winst naar zich toe te trekken. Ondanks dat Merwede zich goed terugknokte bleef het met lege handen staan. Toch geeft het wel moed voor de rest van de competitie.

Voor Merwede staan nu twee thuiswedstrijden op het programma. Over twee weken komt Fortis op bezoek, maar eerst vindt de ontmoeting plaats tussen de kampioen van de tweede klasse tegen de degradant uit de overgangsklasse, Rust Roest uit Eindhoven. Op papier dus een loodzware opgave. Aanvang is om 15.30 uur aan de Thorbeckelaan.