Sliedrecht sleept drie kostbare punten binnen

20 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht is er dankzij een zwaarbevochten 0-1 zege bij SV Meerkerk in geslaagd de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen en daardoor afstand te nemen van de gevarenzone.

Zonder slag of stoot ging het overigens niet op het zonovergoten sportpark ’t Hoog, waar de thuisclub over grote delen van de wedstrijd het initiatief in handen had. Sliedrecht speelde vanuit een goede organisatie en had de zaken met name in defensief opzicht goed voor elkaar. Extra steuntje in de rug kwam halverwege de eerste helft vanuit een vrije trap van Oktay Kara die de defensie van Meerkerk compleet verraste (0-1). Meerkerk bleef aandringen, maar wist zich geen raad met de kansen. Kort voor rust reageerde Joey Rijsdijk zijn frustratie over een spelsituatie af op tegenstander Pascal Boom hetgeen hem op een rode kaart kwam te staan. Na rust wist Sliedrecht ook met de man-minder situatie goed stand te houden en loerde het met name middels de inbreng van Hakan Tokul op de counter. Meerkerk miste stootkracht voorin, waardoor Sliedrecht uiteindelijk drie kostbare punten kon bijschrijven op het conto. Zaterdag komt koploper Stedoco op bezoek op sportpark De Lockhorst.