Al tien jaar line-dansen bij De Havik

22 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Tien jaar geleden zou Arie Kuiper tien lessen line-dans geven bij De Havik. ,,En wij zouden op zoek gaan naar iemand die het daarna van hem over zou nemen. Maar we zijn eerlijk gezegd nooit echt gaan zoeken, dus Arie doet het nu al tien jaar.” Aan het woord is Corrie van Garderen die zelf meedanst vanaf het eerste uur en de vrijwilliger is die alles regelt rondom het line-dansen. Het jubileum wordt gevierd met een buffet en een gezellige dansavond voor de leden en hun introducés.

Door Margreet Strijker

De Country Line-Dansclub maakt onderdeel uit van vereniging De Havik, die zelf al ruim dertig jaar actief is in Sliedrecht. Vanwege de aanzienlijke ledengroei door de jaren heen en de inzet en kennis van bestuur en vrijwilligers beschikt de vereniging sinds een jaar of zeven over een eigen activiteitencentrum aan de Thorbeckelaan. Het ruime, praktische en gezellige gebouw met twee zalen is een plek waar jong en oud terecht kunnen voor hobby, creativiteit en contacten. Daarnaast worden de beschikbare faciliteiten verhuurd aan andere verenigingen en clubs. Voorzitter Edu van der Hert en secretaris (en line-danser) Bernard Akse benadrukken nog steeds heel trots en zuinig te zijn op hun eigen gebouw. Edu: ,,Alles draait bij ons op vrijwilligers. Vier mensen zorgen er ’s morgens voor dat alles schoongemaakt en klaargezet. Ook hebben we een soort ‘grote schoonmaak-ploeg' van acht personen. Verder heeft elke club zijn eigen regelvrijwilligers. Net zoals Corrie dat voor het line-dansen doet.”

Op maandag kan er ‘s middags gesjoeld worden en ‘s avonds repeteren de line-dansers. Elke dinsdagavond is er een bingo voor leden en niet-leden. Iedereen is er dus welkom. De klaverjas- en jokeren competities worden op woensdagavond gehouden. Ook op de andere dagen zijn er regelmatig activiteiten. Bernard: ,,We hebben momenteel rond de 130 leden, maar er is ruimte voor veel meer deelnemers. Sommige mensen denken dat we net als vroeger een buurtvereniging zijn, maar niets is minder waar. We zijn er echt voor iedereen.” Van der Hert vult aan: ,,Ook is misschien niet bij iedereen bekend dat we een mooie zaal te huur hebben. De Vogelvriend is vaste huurder, politieke partijen en verenigingen van huiseigenaren zijn ook regelmatig te gast en sinds kort zit er elke dinsdag een slankclub hierboven.”

De Country Line-Dansclub heeft momenteel 27 leden die variëren in leeftijd van 33 tot 74 jaar. Corrie vertelt dat ook daar nieuwe deelnemers van harte welkom zijn. ,,Het is altijd gezellig en we gaan close met elkaar om. Omdat Arie sinds kort in de VUT zit, heeft hij meer tijd gekregen om les te geven. Hij zou er dus best een groep bij willen hebben.”

Wie de sfeer eens wil proeven: elke derde zondagmiddag van de maand is er om 14.30 uur vrij line-dansen. De eerstvolgende keer is op 18 oktober. Informatie of aanmelden Country Line-Dans club via email: cvangarderen@hotmail.com. Voor vragen over de andere activiteiten of zaalhuur kan men mailen met de voorzitter via: edu.hert@versatel.nl.

Op foto 1 zien we dansleraar Arie Kuiper in de rode polo

Op foto 2 zien we rechts voor secretaris Bernard Akse. Achter hem is Corrie van Garderen nog net te zien.

advertentie
advertentie