Deelnemerspeil therapiezwemmen mag stijgen

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Eén van de oudste zwemactiviteiten van Sliedrecht, het therapiezwemmen in De Lockhorst, houdt al 45 jaar het hoofd boven water. Desalniettemin is het deelnemerspeil gezakt van veertig naar dertig zwemmers. Tijd om de aandacht te vestigen op deze activiteit, die onder auspiciën van zwemvereniging DWF wordt gehouden.

,,De temperatuur van het zwemwater is voor de doorsnee zwemmer al belangrijk, maar voor de mensen die deelnemen aan het therapiezwemmen is dit van doorslaggevend belang", steekt vrijwilliger Cees de Heer van wal. ,,Als de zwemwatertemperatuur onder de dertig graden komt, is dit voor deelnemers aan het therapiezwemmen niet meer vol te houden." De activiteit op dinsdagavond is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld een handicap, een reumatische aandoening of MS. De deelnemers worden begeleid door enkele vrijwilligers en een fysiotherapeut, maar moeten ook zichzelf enigszins kunnen 'bedruipen'. ,,Helaas hebben we geen mogelijkheden om mensen met een zeer zware handicap te begeleiden", aldus De Heer.

De Heer is één van de pioniers van het therapiezwemmen. Sinds de beginjaren, 45 jaar geleden, is de Sliedrechter betrokken bij de activiteit. Het zwemuurtje werd in 1964 geïnitieerd door de gemeente Sliedrecht, in samenwerking met de zwemclub. Sinds 1996 is de groep ondergebracht bij DWF, noodzakelijk om in aanmerking te blijven komen voor een subsidie. De kosten voor het therapiezwemmen kunnen hierdoor tot op de dag van vandaag zeer laag worden gehouden.

Het therapiezwemmen is bedoeld voor mensen in alle leeftijdscategorieën. Belangstellenden moeten wel in het bezit zijn van een doktersverklaring. Het zwemuurtje begint iedere dinsdag om 18.15 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Cees de Heer, Troelstralaan 38, Sliedrecht. Tel.: 0184-414068 of 06-29353042.

advertentie
advertentie