Gemeente bereidt burgers voor op ramp

24 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Om incidenten en rampen te voorkomen, heeft de gemeente Sliedrecht, samen met de andere gemeenten in de regio, rampenplannen opgesteld en oefenen de hulpdiensten regelmatig. Toch kan overal een ramp plaatsvinden en daarom is het belangrijk dat burgers weten wat ze moeten doen. ,,Rampen vallen namelijk niet te plannen, voorbereidingen wel.", aldus Monique Boer, woordvoerder van de gemeente Sliedrecht. ,,Daarom informeren wij onze inwoners over de mogelijke risico’s in hun woon en/of werkomgeving. Om die reden hebben alle gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid samen met de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de handen ineen geslagen en de zogenaamde risicowijzer ontwikkeld."

De Risicowijzer is een brochure die in de komende dagen wordt bezorgd bij alle huishoudens in de regio Zuid-Holland Zuid. Iedere gemeente haar eigen versie met specifieke gemeentelijke informatie. In de Risicowijzer staat informatie over welke risico’ s er bestaan in de gemeente, en wat de overheid er aan doet om rampen en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. De risicowijzer vertelt wat burgers zelf kunnen doen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een ramp

De Risicowijzer kan opgehangen worden in de meterkast of op een andere handige plek. Iedereen die de Risicowijzer niet binnen twee weken heeft ontvangen, kan contact opnemen met (0184)495800. De Risicowijzer is ook te downloaden en te printen via de website www.sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie