Euforisch begin voor de dart, biljart en poolteams van Havana

24 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Café Havana is het cafésport seizoen euforisch begonnen. Zowel de biljarters, poolers en darters wonnen hun eerste wedstrijden.

De eerste overwinning bracht het biljart toernooi tussen Bar de Huifkar en Café Havana. De vriendschappelijke uit en thuis wedstrijden werden op hoog, bijna professioneel niveau gespeeld. Beide teams kregen het zwaar te voorduren tijdens deze heftige strijd. Havana won uiteindelijk glorieus van het sterrenteam van de huifkar. Dat leverde meteen een uitnodiging op van Lukkie Klos uit Wijngaarden.

Ook de poolteams zijn goed van start gegaan. Havana 1 eindigde de eerste wedstrijd met een mooie 9-0 overwinning op de Public Enemies. Hierdoor hebben zij gelijk de eerste plaats veroverd. Vorig jaar promoveerde Havana 1 nog naar de tweede klasse; slechts enkele klassen verwijderd van het betaald poolen. Havana 2 heeft veel problemen gehad in de voorbereiding van de competitie. Hun captain vertrok naar Curaçao om daar te “spelen” en een tweede medespeler besloot zich maximaal in te zetten voor het eerste elftal van vv Sliedrecht. Al snel werd goede vervanging gevonden in de spelers Martijn Thijssen en Joey Rijsdijk, die beiden schitterden in de ruime eerste overwinning van het seizoen op de Thurston Donkeys. Met 7-2 winst veegde Havana 2 de vilten mat met hen aan. Een spannende strijd tussen Havana 3 en de Cozmic Die Hards leverde uiteindelijk een mooi gelijkspel op. Na een 3-1 achterstand wisten Jorrit, Nisse, Sjoerd en Piet Piraat na een korte break, de nodige sportdrankjes en een groepsknuffel toch nog een punt binnen te halen.

HJ6, een van de dart teams van Café Havana heeft de eerste wedstrijd met de duidelijke cijfers 9-0 afgesloten. Met deze mooie overwinning wordt het team nu al gezien als een van de kampioenskandidaten.

advertentie
advertentie