100.000ste bezoeker Werelderfgoed Kinderdijk

24 september 2009 om 00:00 Nieuws

KINDERDIJK - Rinus Hartman, burgemeester van Nieuw-Lekkerland en Hans Broekmeulen, directeur van stichting Werelderfgoed Kinderdijk hebben donderdag 24 september mevrouw Molly Havershoek uit Canada als de honderdduizendste bezoeker van de Bezoekmolen van het werelderfgoed gehuldigd.

Tot op heden ligt het bezoekersaantal aan deze molen circa 4 tot 5 procent boven dat van vorig jaar, wat de stichting duidelijk tevreden stemt. De terugval van het aantal Engelstalige bezoekers werd gecompenseerd door toename van bezoekers uit de Zuid-Europese landen. Tevens bezochten meer Nederlanders de molens van Kinderdijk met name door de LED-verlichting van de molens in de afgelopen weken.

Op de foto v.l.n.r. Wim Houtman, burgemeester van Nieuw-Lekkerland, Henk Bronkhorst, medewerker stichting Werelderfgoed Kinderdijk, Denise Havershoek, Hans Broekmeulen, directeur stichting Werelderfgoed Kinderdijk, Cock v.d. Berg, molenaar, Angelique van Orsow-Nijenhuis, nicht van Denise en Molly, Molly Havershoek, de honderdduizendste bezoeker.

advertentie
advertentie