Herfstwandeling rond Alblasserbos

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - De IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) nodigt natuurliefhebbers uit voor een herfstwandeling rond de heemtuin en door het Alblasserbos bij Wijngaarden op zaterdag 3 oktober. De wandeling start bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Het najaar is de tijd van de kleurende en vallende bladeren, ochtendmist met koeien over de weilanden en uiteraard veel paddenstoelen, schimmels en andere zwammen. Het is ook de tijd dat planten verdwijnen en de natuur zich voorbereid op de naderende winter en ook is er al iets te zien van de vogeltrek. Misschien zien de deelnemers aan deze kleurrijke wandeling ook nog wel vlinders en libellen.

Twee ervaren IVN-natuurgidsen, Jan Trapman en Jopie Zwartbol nemen de wandelaars mee door de educatieve heemtuin van de NVWA en laten ze kennis maken met de natuur in de herfst en de komende winter. Opgeven voor deze wandeling is niet nodig en deelname is geheel gratis.

Voor en na de wandeling kunnen de bezoekers nader kennis maken met het SNCA en de activiteiten van de NVWA. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 in Wijngaarden nabij het Alblasserbos. Het is telefonisch bereikbaar via 0184-412618. Voor meer informatie over de NVWA zie de website www.nvwa.nl of via Jopie Zwartbol 0786916397 of Jan Trapman 0184615090.

advertentie
advertentie