Merwede heeft off-day tegen Rust Roest

26 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede speelde één van die wedstrijden die iedereen wel kent. Een wedstrijd waarin niets lukt, de scores uitblijven en uiteindelijk de complete ploeg verlangt naar het eindsignaal. De thuiswedstrijd tegen Rust Roest uit Eindhoven was voor de Rood-Witten duidelijk zo’n ontmoeting. Weinig inspiratie werd gecombineerd met een zeer matige afwerking. Onvermijdelijk gevolg hiervan was dat Merwede ruim verloor; met 9-15 toonde Rust Roest nog enige clementie met de thuisploeg.

Vooraf was al duidelijk dat Merwede een lastige middag tegemoet ging. Rust Roest opereert als degradant in de eerste klasse, waar Merwede het als kampioen van het vorige seizoen doet. Het klasseverschil bleek als direct aan het begin van de wedstrijd. Voordat Merwede voor het eerst via Dik Bikker de korf wist te vinden, kon Rust Roest al zes keer een treffer bejubelen. Tekenend voor het ontbreken van scherpte was dat veel schoten korfloos of te kort waren.

Toch liet Merwede een tiental minuten voor rust en een tiental minuten na rust zien dat ze wel het juiste niveau bezit. Onder aanvoering van de fanatieke Bernadette Struijk kwam de ploeg beter in de wedstrijd en Jacco Buijk en Martijn van Rijsbergen schoten van afstand raak. Net voor het rustsignaal was het Iris van Eijl die via een vrije worp de 4-8 op het bord bracht. Hoewel de achterstand redelijk was, kende Merwede toch nog hoop op een goede afloop. In de ontmoeting tegen Nieuwerkerk een week ervoor had de ploeg veerkracht getoond en ook Rust Roest speelde geen super wedstrijd.

De 5-8 van Rianne Jongkind direct in de tweede helft gaf die goede moed meer fundament, maar het bleek ongegrond. Merwede zakte af naar een bedenkelijk niveau en Rust Roest bleef wel scoren. Bij 5-12 gooide de ploeg definitief de handdoek in de ring. Met drie wissels probeerde Dick van Houwelingen nog wat te forceren, maar ook dit mocht niet baten. Bij 9-15 blies de prima fluitende leidsman voor het einde van deze ontmoeting die het predicaat wedstrijd nooit heeft mogen dragen.

Volgende week ontmoet Merwede in Fortis een tegenstander waar zeker mogelijkheden liggen. Met twee punten zou de ploeg zichzelf een enorme dienst bewijzen en zo verder afstand nemen van de onderste plaatsen. Aan de technische staf de belangrijke taak om het vertrouwen terug te brengen in de ploeg, want de acht basisspelers hebben meer dan voldoende niveau om de punten in eigen huis te houden. Aanvang is om 15.30 uur aan de Thorbeckelaan.