Goede start basketbal dames Synergos

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De basketbaldames van Synergos zijn het nieuwe seizoen goed gestart met een ruime zege (46-27) op Jump 1 uit IJsselstein. Met deze bliksemstart en een aantal sterke dames terug in de selectie belooft dat veel goeds voor de competitie.

De eerste score was voor Jump in de tweede minuut. Voor Synergos scoorde Natascha van de Berg in de derde minuut de eerste punten en toen was de weg naar de basket gevonden. Patricia Hartog en Wendela van Wingerden vonden Natascha snel op en Synergos kwam het eerste kwart rap aan meer punten en sloot het eerste kwart dan ook winnend af met 12-7.

Het tweede kwart liep voor Synergos ook goed. Er werd sterk verdedigd door Jessica Hoogendoorn en Manon de Gelder. Jump kwam maar moeizaam aan de punten. Maar ook Synergos kon de basket niet zo veel vinden. De voorsprong werd echter wel behouden. Synergos kon zelfs nog iets verder uitlopen. Zo werd de ruststand 20-11 voor Syngergos.

In de rust werd er door coach Henk de Gelder gezegd dat Synergos de concentratie moest vasthouden, goed moest rondspelen en de vrije dame moest vinden. De basketbalsters van Synergos hadden dit goed begrepen en het derde kwart liep daarom goed. Suzanne Groenendijk en Fadoua el Moubarek droegen ook hun steentje bij. Ook de break liep nog steeds en af en toe kon Synergos dus heel gemakkelijk tot scoren komen. Jump had niet altijd een goed antwoord op de snelle Sliedrechtse dames. Zo werd ook het derde kwart gewonnen met 32-20.

Het vierde kwart werd duidelijk dat zowel bij Jump als bij Synergos de vermoeidheid was toegeslagen. Echter, de dames van Synergos hadden toch iets meer conditie en bleven tot de laatste seconde geconcentreerd. Weinig tot geen onnodig balverlies en scores van Auk van de Berg en Jolanda de Gelder zorgden uiteindelijk voor een welverdiende overwinning. De eindstand was 46-27 voor Synergos.

Scores: Natascha 19 punten, Wendela 10 punten, Patricia 6 punten, Jolanda 3 punten, Auk, Suzanne, Manon en Jessica hadden ieder 2 punten.

De dames van Synergos zijn nog steeds op zoek naar dames en meiden die het team willen komen versterken. De trainingen zijn op de woensdagavond van 19.30-21.00 uur. De volgende thuiswedstrijd is 10 oktober om 16.45 uur in sporthal de Valk.