Kennis van kraanwater in de klas

28 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Oasen lanceerde gisteren (maandag 28 september) samen met de andere Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin een onderwijscampagne over kraanwater. Met de landelijke actie willen de bedrijven kinderen in het basisonderwijs op een speelse wijze informeren over kraanwater in Nederland. Dat gebeurt met een speciale, gratis verstrekte Kraanwaterkrant en via de kinderwebsite www.kraanwater.nu/watweetjijvankraanwater

Uit onderzoek van de Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin blijkt dat een groot aantal kinderen dagelijks kraanwater drinkt. De drinkwaterbedrijven zijn blij met deze uitkomst. Water drinken kan een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. Bovendien heeft voldoende drinken een positief effect op de concentratie.

Uit het onderzoek is ook duidelijk geworden dat kinderen veel vragen over kraanwater hebben. Zij weten niet altijd waar ons water vandaan komt en hoe we het water zo mooi schoon krijgen. Maar liefst een kwart van de kinderen heeft er geen idee van of er suiker in kraanwater zit en 9% weet niet of je dik kunt worden van elke dag water drinken.

In de Kraanwaterkrant en op de website kunnen basisscholieren informatie vinden spreekbeurten en werkstukken. Naast feiten en weetjes, zijn er verschillende waterspelletjes te vinden. Basisscholen kunnen de gratis krant (met een kleine bijdrage voor de verzendkosten) bestellen op www.kidsweekjunior.nl/kraanwater. De pdf-uitgave is te downloaden van de website.

De Kraanwaterkrant en de speciale website zijn bedoeld voor leerlingen en leerkrachten in de bovenbouw van het basisonderwijs. De krant en de website maken deel uit van de campagne Kraanwater.nu, die inmiddels anderhalf jaar loopt. Kraanwater.nu is een initiatief van de Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin. Met de campagne willen zij Nederland bewust maken van het product kraanwater dat 24 uur per dag, 7 dagen per week uit de kraan komt: heerlijk, goedkoop, gezond en altijd beschikbaar.

advertentie
advertentie