Ingezonden: 'Zwemlessen in De Lockhorst, een feest?'

28 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het verbaast mij dat er hier in Het Kompas nog niemand een stukje heeft geschreven over de zwemlessen in zwembad De Lockhorst. Want er wordt wat afgemopperd!! Vandaar dat ik toch een poging waag.

Enige tijd geleden kregen alle ouders een brief dat de zwemlessen beter gestructureerd zouden worden. De lessen werden een kwartier korter en er zouden minder groepen per lestijd in het zwembad aanwezig zijn. Door deze wijzigingen kreeg het groepje van onze zoon, samen met nog drie andere groepen, les in het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad. Ziet u het voor zich? 36 kinderen proberen dan naast elkaar hun toch al erg korte baantjes te zwemmen. Al botsend op- en door elkaar. Absoluut geen verbetering dus.

Nu is het nieuwe zwemseizoen weer begonnen. Op de eerste zwemles werden wij op donderdag wederom verblijd met een brief. Aangezien er meer ruimte moet komen voor vrij-zwemmen op zaterdag en omdat ouders het bezwaarlijk blijken te vinden dat de kinderen op zaterdag moeten diplomazwemmen, wordt het diplomazwemmen verplaatst naar donderdag. Alle zwemlessen op donderdag stoppen dus en alle kinderen, ongeveer 80, moeten over de rest van de week verdeeld worden. ja, dit alles in ons voordeel natuurlijk. uiteraard wordt er gekeken naar het nivo van het kind en er wordt een zo passend mogelijke groep gezocht. We mogen ook zelf onze voorkeur voor een nieuwe dag aangeven, we kunnen niet aangeven bij welke docent. Dus wat betekent dat? De groep waar onze kinderen nu al een jaar in zwemmen valt geheel uitelkaar. De kinderen zijn gewend aan hun docent en krijgen nu bijna allemaal een ander. De kinderen worden in al bestaande groepjes geplaatst. En opver een tijdej moeten de kinderen afzwemmen na een lange schooldag aan het einde van de middag. Ouders moeten vrij nemen, opa en oma ook. Waar is osn voordeel?, vraag ik me af.

Oké, afgelopen donderdag krijgen wij het briefje met de nieuwe tijd en wij mogen op woensdag komen. Onze zoon heeft nu drie lessen gehad in het diepe gedeelte van het doelgroepenbad. Als hij halverwege de les een kurk om krijgt lukt het hem aardig, maar het kost hem veel energie. Nu gaat hij les krijgen in het echte diepe. Het verbaast mij erg dat hij in een groep komt met kinderen die al een half jaar eerder zijn begonnen met de zwemlessen en al veel langer in het diepe zwemmen. Ik spreek hierover mijn zorg uit tegen de juf en ze zegt dat ik wel meteen moet zorgen dat hij een kurk om heeft, want zegt ze: "Anders redt hij het niet". Moet ik nu aan de nieuwe juf gaan doorgeven op welk nivo mijn kind zwemt of is het wellicht handig dat de 'oude' juf dat doet?

Ik krijg het idee dat het welzijn van onze kinderen niet voorop staat bij de Lockhorst. Het voelt als een hele grote zwemfabriek waarbij het financiële plaatje op de eerste plaats komt. Helaas gaat dit ten koste van de kwaliteit en klantvriendelijkheid. Wellicht dat de Lockhorst dit ook samen kan laten gaan.

Edith Kloens

Baanhoek 107

advertentie
advertentie