PvdA peilt mening burger over kermis

29 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Toch nog een kermis op het Burgemeester Winklerplein? Komende zaterdag staan PvdA-raadsleden en wethouder Johan Lavooi vanaf 10.00 uur op het plein dat onder meer wordt opgeluisterd met een modelbouwkermis. Ook kunnen mensen op het plein poffertjes eten, staat er een gratis kinderdraaimolen, is er koffie, thee en fris en draait een discjockey muziek

Door Marjanne Dijkstra

Met deze actie wil de PvdA laten zien dat bij de nieuwbouwplannen niet alleen aandacht moet komen voor winkels, woningen en parkeren, maar dat het dorpse karakter van Sliedrecht best samengaat met nieuwbouwplannen voor het Winklerplein. Fractievoorzitter Jos van Gameren: ,,De plannen moeten ruimte bieden voor het houden van een kermis, muziek optredens en andere activiteiten. Ook moet plaats zijn voor terrassen. Ons initiatief van komende zaterdag is genomen omdat de PvdA-fractie verdrietig is over de ontwikkelingen rond het Burgemeester Winklerplein. De afgelopen jaren was er veel gesteggel om de kermis, die wij nog steeds het liefste terugzien op het plein.”

Van Gameren is bezorgd om de bouw die op het plein gaat plaatsvinden: ,,De hele bebouwing rond het Burgemeester Winklerplein gaat op de schop. Aan de kant van de bushalte wordt de flat waarschijnlijk gesloopt en het plein wordt opnieuw ingericht als parkeerterrein. Wij denken dat dat leuker kan met bijvoorbeeld de gezelligheid van een terrasje en op termijn weer de kermis. Het moet niet alleen een plek worden om auto’s te parkeren. Nu vrees ik dat het straks niet meer wordt dan een blikken vlakte.”

Volgens Van Gameren wordt rond november in de gemeenteraad verder gesproken over de plannen voor het plein. ,,We willen niet tot na de verkiezingen wachten met laten zien dat je meer kunt met dit plein dan alleen auto’s parkeren. Voor de PvdA is het nog steeds belangrijk om de kermis terug te krijgen op het Burgemeester Winklerplein.”

Belangstellenden kunnen over dit onderwerp met de PvdA in gesprek. Ook zaken als het Watertorenterrein, cameratoezicht en de Derde Merwedehaven kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur worden aangesneden op het Burgemeester Winklerplein.

advertentie
advertentie