Werk aan de winkel voor Van Houwelingen

3 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Verslagen gezichten en gelaten reacties in het Sliedrechtse kamp na de ontmoeting thuis tegen Fortis. Tot voor deze zaterdag was Fortis de enige ploeg zonder punten in poule van Merwede, maar na een zwak Sliedrechts optreden moet Merwede de Zeeuwen op de ranglijst naast zich dulden. Een kwalijke zaak voor de manschappen van Dick van Houwelingen. Niet alleen vanwege het resultaat, maar zeker ook vanwege het vertoonde spel en het gebrek aan vertrouwen. Door een zeer zwakke tweede rondgang bleef de doelpuntenteller steken op slechts 8, waar Merwede er 12 moest toestaan.

Het was voor Merwede belangrijk om de punten in eigen huis te houden tegen Fortis. De nog puntloze Zeeuwen verloren vorige week onverwachts tegen All-Ready, waardoor Merwede een belangrijk gat kon slaan met de onderste ploegen. Die boodschap zat ook duidelijk in ieders hoofd, getuige de prima start van de thuisploeg. Binnen enkele minuten pakte Merwede een 2-0 voorsprong en leek het een gemakkelijke middag te gaan worden. Maar helaas, het Sliedrechtse spel verwaaide letterlijk en er ontstond een wedstrijd welke zeker niet eerste klasse waardig was. Merwede liet Fortis in de wedstrijd komen, maar bleef gedurende de eerste helft veelal aan de goede kant van de score. Daarnaast moest het eerste aanvalsvak een forse aderlating verwerken. De prima rebounder Martijn van Rijsbergen moest met een blessure het veld verlaten. Met Steven Bakker op zijn plaats verloor dat vak een zekerheid onder de korf en dat bleek lastig op te vangen.

Net na rust was het Edwin Kleijn die via een schot nog de 8-8 maakte, maar dat bleek achteraf het laatste Sliedrechtse doelpunt te zijn. En daarmee velden de Rood-Witten hun eigen oordeel. Het was tekenend dat voor de wedstrijd dat ook Fortis slechts vier keer de korf wist te vinden. Op die manier liet Merwede belangrijke punten liggen en kent het de komende twee weken nog een ontzettend zwaar programma. Mogelijk kan de ploeg zich aan de tegenstander optrekken en vanuit de underdog positie tot goede resultaten komen. Belangrijke taak voor coach Dick van Houwelingen en de komende week weer vertrouwen te tanken en als team de komende twee wedstrijden in te gaan.