Schaker Henri Hartog jr. in topvorm

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de vierde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Henri Hartog jr. al weer zijn derde zege van het seizoen geboekt. Ook in de externe competitie scoorde hij een vol punt, zodat onze 40-plusser het seizoen uitstekend is gestart. In de vierde ronde van de interne competitie bleek de jeugdleider duidelijk te sterk voor routinier Jan Veenis. Door zijn zege staat Hartog jr.op een verrassende negende plaats.

Bovenaan deed Robert van Rekom goede zaken door oud-kampioen Hans Klein te verslaan. Samen met Wout Boer staat de jeugdspeler met 3 uit 3 aan kop. Verrassend was de tweede nederlaag op rij van titelverdediger Peter vd Bergh, die vrij kansloos verloor van Wim Hokken.

Fer Snikkers blijft verrassen. Dit keer won hij van Peter de Voogd. Ook Hans Snel blijft het goed doen. Dit keer won hij van Gerard Kolenbrander. Onderaan was er goede winst van Mark van Hulst op Hans Dubbeldam en van Leo Koppelaar op Pieter de Bruin.

Derde team strijdend ten onder

SPIJKENISSE - Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht kende een moeizame start in de tweede klasse van de Rotterdamse Schaakbond. Het team dat vorig seizoen promotie bewerkstelligde kende in Spijkenisse 3 een sterke en jeugdige tegenstander.

Kersverse teamleider Leo Koppelaar zag twee vooruitgespeelde partijen verloren gaan en keek dus bij de start op de wedstrijddag zelf al tegen een 2-0 achterstand aan.

Op die wedstrijddag zelf werd het verdienstelijk 3-3, maar dat betekende uiteindelijk wel een 5-3 nederlaag voor het Sliedrechtse team.

Peter Dekker debuteerde met een fraaie zege, terwijl Henk Prins en Joost Stoker ook een vol punt boekte. De overige spelers konden echter hun koning omleggen.

Het goede spel en de brede basis geeft de teamleider vertrouwen voor de rest van het seizoen: "We moeten ons zeker veilig kunnen spelen." Of deze stoutmoedige opmerking voldoende hout snijdt, zal in de overige 6 wedstrijden moeten blijken.

Roland bezorgt Janus de Vries ‘Kop’zorgen bij jeugd

SLIEDRECHT - In de vijfde ronde van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging heeft Roland Kop in de eerste groep op zeer verrassende wijze favoriet Janus de Vries verslagen. Het komt niet vaak voor dat Roland wint, maar als hij wint doet-ie het goed. Daar werd Janus nu duidelijk het slachtoffer van.

Aan kop kwam Floris Verweij goed weg tegen Tjerry Hut, die een goede kans op winst liet liggen. Promovendus Christiaan Verheij boekte zijn eerste zege in groep 1 door te winnen van Robert van Houwelingen.

In de tweede groep was er verrassende winst van Robin Urbanus tegen Adrian Mensing. Robin speelde een prima aanvallende partij en wist fraai te winnen. Andrew Mensing won de ongeslagen Praveen Kanakaratnam, terwijl het topduel tussen Rick Smits en Jorik Klein in remise eindigde.

Uitslagen senioren:

1 Naomi Snikkers - Evert Bos 0,5-0,5

2 Peter van den Bergh - Wim Hokken 0-1

3 Jerry van Rekom - Niels Mijnster 0,5-0,5

4 Robert van Rekom - Hans Klein 1-0

5 Kees Wessels - Wim Pool 0-1

6 Peter Vis - Tobias Dekker 0-1

7 Henri Hartog jr. - Jan Veenis 1-0

8 Peter de Voogd - Fer Snikkers 0-1

9 Leen Dubbeldam - Joost Stoker 0-1

10 Floris Verweij - J.W. Kraaijeveld 1-0

11 Hans Dubbeldam - Mark van Hulst 0-1

12 Gerard Kolenbrander - Hans Snel 0-1

13 Pieter de Bruin - Leo Koppelaar 0-1

Uitslagen jeugd groep 1:

Cynthia vd Linden - Jurgen de Haan 0-1

Roland Kop - Janus de Vries 1-0

Tjerry Hut - Floris Verweij 0-1

Christiaan Verheij - Robert van Houwelingen 1-0

Uitslagen jeugd groep 2:

Daan Stuij - Sverre Mijnster 1-0

Kjell Mijnster - Joran van Eijl 0-1

Rick Stuij - Njord Mijnster 1-0

Rick Smits - Jorik Klein 0,5-0,5

Praveen Kanakaratnam - Andrew Mensing 0-1

Robin Urbanus - Adrian Mensing 1-0

Rik Bons - Koos vd Berg 0,5-0,5

Op de foto jeugdleider Henri Hartog jr.

advertentie
advertentie