Dag redactie,

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Bijgaand het artikel en een foto waar mijnheer echt erg leuk op staat. Hij heeft het gecontroleerd en is er tevreden mee.

Groetjes,

Ria

_____

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

_____

Herenkapsalon Verheij bestaat een halve eeuw

SLIEDRECHT – Herenkapsalon M.A. Verheij in de Chr. Huygensstraat bestaat op dinsdag 13 oktober precies vijftig jaar. Het knusse winkeltje annex kapsalon van weleer heeft plaats gemaakt voor een eigentijds ingerichte salon. “In een tijd waarin het onderscheid tussen het dames- en herenkappersbedrijf nagenoeg is vervaagd wordt het exclusief knippen van heren door veel mensen gewaardeerd”, aldus de huidige eigenaar Arie de Raad. “Een aantal van onze klanten komt hier al vanaf het prille begin, een halve eeuw dus.”

Door Ria Scholten

“Maarten Arie Verheij liet het pand bouwen in 1959. Veel mensen denken dat de salon gevestigd is in een woonhuis, maar dit pand heeft veel ruimere afmetingen dan een doorsnee eengezinswoning”, vertelt Arie. “In het voorste deel werden rook- en drogisterijartikelen en parfumerieën verkocht. Het was dus een echt winkeltje mét een etalage. In het achterste deel was de herenkapsalon gevestigd. De nieuwe kapper had over klandizie niet te klagen en na een half jaar kwam Dirk uit Werkendam in dienst.”

“Kapsalons waren in vroeger ingericht met grote stoelen voorzien van een hoofdsteun met een rol papier steeds een stukje verder werd gedraaid. Heel hygiënisch! Er stond ook een rek met verschillende haarwaters. Deze salon werd verwarmd door een kolenkachel. Zelf ben ik in 1987 in dienst gekomen. De kapper bleek een leuke dochter te hebben, die nu al weer een aantal jaren mijn echtgenote is. In 1992 heb ik de zaak overgenomen. Mijn schoonvader heeft nog een tijd meegewerkt maar geniet nu van zijn welverdiende rust. Als hij in de buurt is kijkt hij nog graag even om het hoekje. Deze zaak is tenslotte zijn levenswerk. We mogen niet vergeten dat wij onze welvaart te danken hebben aan de vorige hardwerkende generatie die lange dagen maakte en weinig of geen vakantie had.”

“We hebben zowel jonge als oudere klanten die uit alle geledingen van de bevolking komen. Dit houdt in dat er op een dag veel gespreksonderwerpen aan de orde komen. Goede contactuele eigenschappen zijn voor een kapper onontbeerlijk. Een jaar of vijf geleden hebben we de zaak grondig gerenoveerd. De etalage verdween, de tussenwand werd vervangen door een toog, er werd een nieuwe, grotere wachtruimte gecreëerd en er kwam een werkplek bij. We wilden het niet te trendy maken en uiteindelijk hebben we gekozen voor een modern klassieke uitstraling met veel houtaccenten in combinatie met blauw.

Momenteel zijn in de salon naast mijn persoon een fulltimer en drie parttimers werkzaam. Wie geknipt wil worden kan gewoon binnenlopen. Aan klanten die dat op prijs stellen bieden we de mogelijkheid om een afspraak te maken. De kapsalon is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 07.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 07.00 tot 16.30 uur. Voor onze klanten staat de komende weken een jubileumattentie klaar. Tot besluit wil ik eigenlijk nog iets zeggen: “Ik ben dankbaar dat ik van God de gezondheid heb gekregen die me in staat stelt dit werk al zoveel jaren met plezier te doen.”

advertentie
advertentie