Sliedrecht houdt aansluiting met de subtop

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dat Sliedrecht in Everdingen voorlopig als “angstgegner” zal worden bestempeld mag als zeer waarschijnlijk worden aangenomen. Dit typische Germanisme duidt op de derde achtereenvolgende zege van de Lockhorst brigade op het sportcomplex aan de Lekdijk, waar thuisclub SC Everstein ditmaal met 1-3 het nakijken had.

De harde zuidwestenwind speelde een belangrijke rol afgelopen zaterdagmiddag en Sliedrecht wist daar het meest van te profiteren. Met dit extra steuntje in de rug trok het team van Dick Stuy van den Herik vanaf het eerste fluitsignaal meteen het initiatief naar zich toe en zette het de vrij statische Everstein defensie onder druk. Zo lag de bal al binnen 1 minuut in het net bij SC Everstein, maar door de daaraan voorafgaande buitenspelsituatie werd dit vroege feestje in de kiem gesmoord. Het bleek uitstel van executie want amper twee minuten later flitste het scorebord wel op 0-1 toen Goksel Cakir een prima assist van Umut Takac doeltreffend wist af te ronden. Sliedrecht wilde snel een beslissing forceren en bleef geconcentreerd de aanval zoeken. De lat en de doelman van SC Everstein stonden een tweede treffers vooralsnog in de weg, SC Everstein op zijn beurt kon met name in het eerste bedrijf hier weinig tegenover stellen. Het kreeg na een klein kwartier een tweede tegenvaller te verwerken toen een Sliedrechtse vrije trap over alles en iedereen heen ging en voor de voeten viel van topscorer Goksel Cakir, die hier dankbaar van profiteerde : 0-2. Deze treffer bracht geen verandering in het spelbeeld : Sliedrecht hield het initiatief maar liet de kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien onbenut. Acht minuten voor de rust kwam SC Everstein dichterbij toen topscorer Andre van der Veer vanuit een corner hard uithaalde (1-2). Nog voor de rust vergrootte Sliedrecht de marge opnieuw toen Umut Takac zijn aandeel leverde in de score : 1-3.

Na rust kon SC Everstein profiteren van het windvoordeel, maar de defensie van Sliedrecht onder aanvoering van een goed keepende Martijn Lugthart stond pal, en ook de paal stond een tweede Everstein-treffer in de weg. In het laatste kwartier wist Sliedrecht zich onder de druk van de gastheren te ontworstelen en kwam deze belangrijke uitzege niet meer in gevaar.

A.s. zaterdag komt hekkensluiter Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg op bezoek op sportpark De Lockhorst. Deze gewezen eerste klasser wacht nog op het eerste punt en zal de huid ongetwijfeld duur verkopen. Aan trainer-coach Dick van den Herik de taak om zijn huidige team tegen zijn oude club met een passend taktisch concept aan de eerste thuisoverwinning te helpen. Aanvang 14.30 uur.

advertentie
advertentie