Cursus 'Rouw in beweging'

9 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Sliedrecht start op maandag 19 oktober de cursus ‘Rouw in beweging’. De cursus is voor mannen en vrouwen (vanaf 55 jaar)die hun partner hebben verloren. In de cursus ‘Rouw in Beweging’, die voor de tweede keer wordt aangeboden, spreken de deelnemers met elkaar over rouw en verlies, hoe hier mee om te gaan en welke stappen ze daar zelf in kunnen zetten.

,,Als je na een leven van samen delen alleen komt te staan, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Rouw is een normale gezonde reactie, die zorgt voor acceptatie van een verlies. Door deze verwerking kan de nabestaande zich aanpassen aan de nieuwe situatie, waarin de geliefde persoon alleen nog in de herinnering voortleeft. Die aanpassing kost veel tijd", vertelt een woordvoerder van Rivas over de cursus. ,,Ook na langere tijd kan het nog moeilijk zijn om het verlies te aanvaarden en het dagelijks leven weer op te pakken. Het is mogelijk dat mensen met steun en adviezen van elkaar beter om kunnen gaan met het verlies."

De cursus bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten en wordt gehouden van 15.30 tot 17.30 uur bij de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht in de Reling aan de Industrieweg 13. Aan deze gratis cursus kunnen maximaal twaalf personen deelnemen.

De cursus is een onderdeel van het programma Gezond, gewoon doen! Diverse organisaties werken in opdracht van de gemeenten aan het programma mee. De GGD Zuid-Holland Zuid voert de regie over het programma. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Marike Knoop, Rivas-Zorggroep, tel. (078)644 52 00 (mail: m.knoop@rivas.nl), of bij Johan v.d. Griend, GGD ZHZ, tel. (078)6321818 (mail: jgriend@ggdzhz.nl).

advertentie
advertentie