Try-out van Hans en Grietje de Musical in De Lockhorst

9 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na het succes van Roodkapje De Musical brengt Van Hoorne Theaterproducties dit seizoen het beroemde sprookje van Hans & Grietje tot leven. Op zaterdag 31 oktober zal in Theater De Lockhorst de eerste try-out voorstelling te zien zijn, aanvang 13.00 uur. De hoofdrol van deze nieuwe familiemusical wordt gespeeld door Linda Wagenmakers, onder andere bekend van de musical Miss Saigon en haar deelname aan het Nationaal Songfestival. Zij schittert in de rol van Snoepheks, een extravagante suikertante die haar eigen snoepparadijs creëert. De rollen van Hans en Grietje worden gespeeld door musicalacteurs Roy van den Akker en Katiuscia Principato.

We kennen natuurlijk allemaal het verhaal. Diep in het bos woont houthakker Jonathan. Hij vertelt een bijzonder verhaal en neemt het publiek mee naar een bijzondere plek waar elke kinderdroom werkelijkheid wordt. Waar het gras zoeter is dan honing en kleurrijke limonadefonteinen uit de grond spuiten.

Hans en Grietje worden op een donkere avond helemaal alleen in het bos achtergelaten door hun arme ouders, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen komen Hans en Grietje bij een bijzonder huisje, alles is van snoep, koek en lekkernij. De hongerige kinderen kunnen zich niet bedwingen en doen zich tegoed aan de chocolade raamluiken, speculazen dakpannen en marsepeinen muren. Plots klinkt er een stem vanuit het huisje, in de deuropening staat een extravagante suikertante. Ze nodigt Hans en Grietje uit binnen verder te eten, maar is haar gastvrijheid wel echt of begint voor Hans en Grietje het avontuur nu pas echt?

Hans & Grietje De Musical is een spannend en energiek sprookje vol humor, suikerzoete kostuums en swingende muziek voor de hele familie, voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zaterdag 31 oktober in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht Aanvang 13.00 uur. Reserveringen: 0184-499305. Kaartprijs €17,50, inclusief pannenkoeken vóór de voorstelling voor kinderen. Leden van Rabobank Sliedrecht-Graafstroom ontvangen 5 euro korting met met de coupon uit het ledenmagazine Dichterbij. Kijk voor meer informatie op www.MusicalHansenGrietje.nl.

advertentie
advertentie