Merwede mist de aansluiting

12 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het is Merwede in Voorburg niet gelukt om de negatieve spiraal van de afgelopen weken qua resultaat te doorbreken. Over het spel van met name de eerste rondgang mag Merwede zich wel complimenteren, maar een mindere tweede helft bezorgde de Sliedrechtse korfballers toch een verliespartij. Hierdoor verliest Merwede de overige ploegen uit beeld en lijkt het nu te zijn veroordeeld om tegen Fortis en All-Ready de strijd aan te binden voor lijfsbehoud.

Voorafgaand aan het duel had Merwede slechts één wedstrijdpunt minder dan de thuisploeg. VEO kende tot nu toe ook geen gelukkige seizoensstart en voelde de laatste weken wat nattigheid. Veel geluk hadden de Voorburgers ook niet met het programma; VEO trof de op papier sterkste ploegen in het begin van de competitie. Toch bood het Merwede een prima mogelijkheid om bij winst over VEO heen te gaan en zo de aansluiting te houden met de middenmoot.

Het was de ploeg in ieder geval duidelijk dat er meer gestreden moest worden dan in de eerdere wedstrijden. En dat gebeurde. Met goed aanvallend spel en verdedigend de nodige druk werd VEO vastgezet. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en Merwede bezorgde zich met een aantal treffers een onverwachtse 0-5 tussenstand. De Rood-Witten speelden deze wedstrijd overigens zonder de geblesseerde Martijn van Rijsbergen. Zijn plek werd ingevuld door de ruim 2 meter lange Ramon van Meeteren, die hiermee zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

Pas bij de 0-5 kon VEO haar eerste wapenfeit optekenen, maar Merwede herstelde de marge weer tot vijf treffers. Helaas bleek het toen gedaan met de trefzekerheid. Waar VEO zich langzaam maar zeker wat terugknokte in de wedstrijd, lukte het de Sliedrechters bijna niet meer om de korf te vinden. Gevolg was een ruststand van 5-6.

Ook tijdens de tweede helft kreeg Merwede voldoende kansen om de score weer op te voeren, ondanks dat VEO verdedigend meer druk legde. Zo ontspon zich een tweede helft waarin de verdedigende vakken de macht hadden. Maar liefst een kwartier stonden beide ploegen ‘droog’, waarna VEO een belangrijke treffer maakte. Na de 6-6 stond opeens de thuisploeg aan de goede kant van de score en ondanks dat Merwede kansen bleef houden, werd er slechts mondjesmaat gescoord. Ook het inbrengen van Sanne Verdoorn en Steven Bakker gaven niet het gewenste resultaat en moest Merwede uiteindelijk met 11-9 huiswaarts keren zonder punten.

Ondanks het verlies kon Dick van Houwelingen zeker ook een aantal lichtpuntjes noteren en lijkt Merwede de goede weg weer ingeslagen te hebben. Dat is maar goed ook, want zaterdag staat al weer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Thuis treedt Merwede aan tegen Tjoba, op voorhand toch getipt als een van de kampioenskandidaten. Evenals VEO doet ook Tjoba het nog niet geweldig en in het verleden heeft Merwede een aantal prima overwinningen geboekt op deze Zeeuwse ploeg. Aanvang 15.30 uur aan de Thorbeckelaan.