Zo zout heeft The AfterShock het nog nooit gegeten

12 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ondanks beloftes van de levensmiddelenindustrie zit er nog steeds te veel zout in onze voeding. Veel kant-en-klaarproducten, beleg, snacks en soep zijn nog net zo zout als 2,5 jaar geleden. Van het ontbijt tot aan het avondeten krijgt de gemiddelde Nederlander ongemerkt 9 gram zout binnen. Dat komt neer op ruim 3 kilo per jaar. De aanbevolen hoeveelheid zout per persoon per dag ligt rond de 1 à 2 gram. Het overheidsadvies ligt hier ruim boven met 6 gram. Te veel zout veroorzaakt een hogere bloeddruk, wat op termijn weer kan leiden tot ernstige ziektes.

De makers van The AfterShock nemen dit item niet met een korreltje zout en gaan op onderzoek uit. Wilt u ook uw ongezouten mening geven, dan kunt u tijdens de uitzending naar de studio bellen of van tevoren een mailtje sturen naar shock@hetnet.nl.

The AfterShock is een lang niet smakeloos programma dat elke veertien dagen op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur te beluisteren is op MerweRadio of als geluid achter de kabelkrant van MerweRTV. De presentatie is in handen van Ed Jonkers en José Kraayeveld. Techniek wordt verzorgd door Robbert-Jan de Smit en Arie van Willigen.

advertentie
advertentie