'Sliedrechtse ondernemers vrijgevig'

12 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het idee om een bus te regelen voor de kinderen van de Merwebolder heeft concrete vorm gekregen. De website www.buskomtzo.nl is online en op verschillende plekken in Sliedrecht en omstreken hangen gele posters. ,,Het leuke is dat er al bijna 500 mobieltjes zijn ingeleverd. Van de bekende oude ‘koelkasten’ tot aan een i-Phone", vertelt Wouter Bos. ,,Mensen raken enthousiast en komen een tas vol mobieltjes brengen of ze worden opgestuurd vanuit eigenlijk heel Nederland, IHC kwam met een hele doos aan”

De bedoeling is om de schooljeugd te mobiliseren om zoveel mogelijk mobieltjes in te leveren voor de actie ‘Bus komt zo’. Dat hopen Wouter Bos en Renate Bakker te bereiken door knalprijzen uit te reiken voor diegene die de meeste mobieltjes inlevert. De prijzen zijn onder andere een mini laptop, een mooie telefoon met onbeperkt bellen en sms’en en als hoofdprijs een Vespa die door fietsenmaker Van der Aa wordt gesponsord. Wouter: ,,Ik ging de fiets van mijn vrouw ophalen bij Van der Aa en bracht zo de actie ter sprake. Karel van der Aa was enthousiast over de actie, maar moest er wel even over nadenken. Een kwartiertje later belde hij mij op of ik toch nog even langs kon komen. Hij stelde een splinternieuwe Vespa ter beschikking met alles erop en eraan. Van windscherm tot hip stalen achterrek, een echte Vespa-helm en slot. En de winnaar mag de scooter in iedere kleur bestellen." Verder had de goedgeefse fietsenmaker ook nog even gebeld met jeansselling.nl, die een leuk Vespa-kledingstuk en de verzekering sponsoren.

Renate Bakker vult aan: ,,Samen met Bernadette van Veldhuizen hebben we een leuke poster ontworpen die op verschillende plekken in Sliedrecht hangt en ook op de scholen komt te hangen. Drukkerij Van den Dool werd benaderd en was gelijk enthousiast om deze posters kosteloos te drukken. Verder bood hij aan om een doos met flyers te maken. Het is zo leuk als je ziet dat je door je enthousiasme anderen ook kan enthousiasmeren. En helemaal wanneer je die blijde kindergezichtjes voor je ziet. Door het vorige stuk in de krant (Het Kompas van 27 augustus, red.) werd Wouter gebeld door iemand die een bungalowpark heeft met aangepaste bungalows. Volgende week gaan de kinderen daar lekker een week naar toe."

Alle informatie staat op de site www.buskomtzo.nl te lezen. Mensen kunnen behalve met mobieltjes natuurlijk ook een directe bijdrage leveren via het Rabobanknummer 138.939.136 tnv Bus komt zo.

advertentie
advertentie