Grote namen op Bluesnight in Elektra

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bugs Henderson & The Shuffle Kings, Rob Orlemans, Fried Bourbon & Red House. Dat zijn de grote namen die Elektra wist te strikken voor de Bluesnight op zaterdag 24 oktober. ,,Het mooie van blues is dat jong en oud elkaar weten te vinden in hun voorliefde voor deze muziek, wat altijd weer voor een bijzondere sfeer zorgt", meent Jeroen Loeve van Elektra.

Bugs Henderson & The Shuffle Kings is een absolute bluesgrootheid uit Amerika. Hij heeft met grote namen als B.B. King, Eric Clapton, James Burton en vele anderen gespeeld. Een man die vanaf zijn zesde levensjaar al gitaar speelt en altijd al interesse heeft gehad in de bluesmuziek. Hij is groot geworden door klein te beginnen; van kleine kroegjes, barretjes en cafeetjes de stap naar het grote podium waar hij met de absolute grootheden stond. Maar “Bugs” verkoos zijn familie boven zijn muziek en speelt nu alleen nog maar uit liefde voor de muziek. Nadat Bugs vele stijlen van de blues had gespeeld in veel verschillende bandjes was het het idee van niemand minder dan good friend Freddie King om “Bugs” solo te laten gaan. Aanvankelijk zag Bugs dit niet zo zitten maar inmiddels is hij 14 solo albums verder.

Rob Orlemans is een bluesrock band uit Nederland met Europese en Amerikaanse successen. Zo hebben ze verscheidene albums samen met Curtis Knight opgenomen, de grote mentor achter de artiest Jimi Hendrix. Rob Orlemans met de begeleiding van Half Past Midnight is hét blues-rock power trio van Nederland.

Fried Bourbon is een puike band met een stevige sound afgeleverd door de Belgische muziekschool. Met een enorme klasse en muzikaliteit weet deze band zich zelfs vandaag de dag nog te onderscheiden. Veel positieve kritieken in de grote muziekbladen maakten deze band tot een graag geziene gast. Zelf omschrijven ze zich als volgt: ,,Vanuit een brede waaier aan klanken, kleuren en ritmes pendelt bluesband Fried Bourbon tussen de muziek van vroeger en nu. Met een herkenbare, maar verfijnde eigen klank combineren ze hun voorliefde voor de jaren 50 en 60 met stijlreferenties uit andere periodes in nu. Oude wijn in nieuwe zakken. De groep zoekt op die manier een evenwicht tussen het herinterpreteren van oud materiaal en eigen werk. De nummers krijgen hun karakter 's avonds laat ergens op een podium, in een repetitieruimte of onderweg op de snelweg. Ze kraken of swingen, klinken warm in de winter en koel in de zomer, smaken naar koffie soms naar wijn.”

Red House is een band met een geheel eigen, herkenbaar geluid. Met optredens met onder andere Jan Akkerman zijn zo'n beetje alle grote en kleine zalen aangedaan door heel Nederland, evenals de grotere openlucht podia en festivals. De variatie in bluesrock nummers die Red House brengt, beperkt zich niet tot de standaard blues. Klassiekers van Hendrix, Healey, Clapton en Cuby passeren de revue net als stevige uitvoeringen van Deep Purple en Joe Bonnamassa.

Voor de bluesnacht van 2009 geldt voor het eerst geen voorverkoop en is alleen reserveren via de website www.elektra-sliedrecht.nl mogelijk. Mochten er eventueel nog kaarten beschikbaar zijn worden deze dit jaar voor het eerst ook aan de deur verkocht. Kaarten kosten 15 euro per stuk, de zaal gaat open om 20.00 uur.

JC Elektra, Stationsweg 4 Sliedrecht, www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie