Rotary & Lions schenken rolstoelauto

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Rotaryclub Sliedrecht e.o. en Lionsclub Alblasserwaard/Gorinchem hebben op 13 oktober jl. een belofte waargemaakt:

zij overhandigden een spiksplinternieuwe rolstoeltoegankelijke auto aan de “Vrienden van Waerthove”. De auto is het tastbare resultaat van “Monaco aan de Merwede”, het grote kart evenement dat op 6 juni in Sliedrecht plaatsvond op initiatief van de Rotary en Lions. Maar liefst 50 bedrijventeams streden om de eerste plaats. Naast eeuwige roem, bekers en champagne leverde het evenement ook een bedrag op van ruim € 30.000,= waarmee een aangepaste Citroën Berlingo aangeschaft kon worden.

Voor de bewoners van de verpleeghuizen Waerthove en Tiendwaert, behorend tot de Rivas Zorggroep, gaat hiermee een wens in vervulling. ,,Geweldig, zo’n cadeau", klinkt Heidi Ruis, regiomanager bij Rivas, enthousiast. ,,Dit geeft de bewoners en hun familie nog meer mogelijkheden om deel te nemen aan de wereld buiten het verpleeghuis".

De voorzitters van de Rotary en Lions, respectievelijk Roy Grünewald en Jan Podt, droegen de auto officieel over. In zijn speech gaf Jan Podt aan dat de leden van Rotary en Lions beseffen dat bewoners van de verpleeghuizen hoog complexe zorgvragen hebben en dat zij voornamelijk zijn aangewezen op aangepast vervoer. ,,Wij zijn daarom oprecht blij met het feit dat Rotary en Lions met deze gift een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de mobiliteit -en daarmee aan het welzijn- van dorpsgenoten in verpleeghuizen in Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam."

advertentie
advertentie