Theatervoorstelling ‘Calvijn op bezoek’

16 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Iedereen die altijd al wilde weten wie Calvijn was, wat hem dreef en wat zijn gedachtegoed ons nu nog te vertellen heeft, kan dat op donderdag 29 oktober komen ontdekken in de Gereformeerde Kerk. Daar wordt om 20.00 uur de theatervoorstelling ‘Calvijn op bezoek’ opgevoerd door de verhalenvertellers en theologen Kees Posthumus en Ferdinand Borger. Zij verdiepten zich voor de voorstelling in het leven en werk van Calvijn.

In de voorstelling maakt het publiek kennis met Calvijn op zeven bijzondere momenten in zijn leven. Momenten waarop iets op het spel staat. Calvijn vertelt over de plaats waar hij zich bevindt, blikt terug en kijkt vooruit. Feiten, overwegingen en gevoelens passeren de revue. Zo deelt hij met de luisteraars wat hem bezighield en dreef. ,,Soms is dat uiterst actueel en daagt Calvijn ons met zijn gedachten en overwegingen uit om na te denken over vragen van geloof en leven, die ons ook vandaag bezighouden", aldus Gerard de Haan namens de Commissie Vorming & Toerusting van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht. ,,Ook voor mensen die minder vertrouwd zijn met geloof en kerk is de voorstelling interessant. Want wie is die man wiens naam nog steeds te pas en te onpas wordt gebruikt als weer eens wordt gezegd dat Nederland een calvinistisch landje is, aan wie woorden als zuinig, hard werken en ‘doe maar gewoon’ worden toegeschreven?"

De voorstelling zal op 29 oktober om 20.00 uur beginnen in de vernieuwde kerkzaal aan de Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat. Vanaf 19.45 uur staat er koffie voor klaar in De Voorhof. Meer informatie op www.gksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie