Pater Moeskroen brengt ode aan Peter Koelewijn

16 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het dak van Theater De Lockhorst krijgt het vrijdag 30 oktober zwaar te verduren. Pater Moeskroen, inmiddels een door de wol geverfde theaterband, eert de producer van hun eerste twee singles die meteen hoog in de hitlijsten stonden: Peter Koelewijn.

De Nederlandse popmuziek is bijna een halve eeuw oud. Ergens in de jaren ’50 moet, in navolging van Amerika en Engeland, ook in ons land het “Heilig Vuur”ontstoken zijn. Het was niemand minder dan Peter Koelewijn, tevens de man die de rock ‘n’ roll van de term “Heilig Vuur” voorzag. Hij ontstak het vuur van de (Nederlandse) rock ‘n’ roll in 1960 met zijn nummer 'Kom van dat dak af' en was daarna nooit meer weg te denken uit de hitparades. Als zanger/artiest, maar ook en vooral als man achter de schermen bij talloze artiesten, drukte hij een geweldig stempel op de historie van onze vaderlandse popmuziek.

Vele Nederlandse artiesten en bands danken hun bestaan aan de voortrekkersrol die Peter Koelewijn met zijn Rockets heeft gespeeld. Eén van die bands was Pater Moeskroen en zij vinden het nu tijd om Peter Koelewijn te eren met met een show waarin de band aandacht schenkt aan zowel de liedjesschrijver Peter Koelewijn als ook aan de bevlogenheid waarmee deze man het muzikaal grijze Nederland van de jaren ’50 eigenhandig omtoverde in een modern kleurrijk palet.

Een “feel good-show", met veel lol, veel vaart en muzikale verrassingen zoals van Pater Moeskroen verwacht mag worden.

Vrijdag 30 oktober, in Theater de Lockhorst, Sportlaan 1, Sliedrecht. Aanvang 20.15 uur, toegang € 17,00. Kaarten aan de kassa of telefonisch (0184 499305) op werkdagen van 9.00 – 13.00 uur en bij de bekende verkoopadressen. www.theaterdelockhorst.nl

advertentie
advertentie