Grote order voor Van der Leun

17 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Onlangs heeft Van der Leun Installatiebouw BV de opdracht gekregen om de complete elektrische installatie te leveren voor twee hopperzuigers. Van der Leun Installatiebouw BV is van oudsher al een toonaangevende speler op het gebied van maritieme elektrische installaties, gespecialiseerd in bagger schepen en off-shore schepen. De twee schepen zijn ruim 130 meter lang en hebben een inhoud van 12.000m3 en worden door IHC Dredgers gebouwd. De uiteindelijke bestemming is China. De oplevering van beide hopperzuigers is medio 2012. De bedoeling is dat er één in Nederland gebouwd gaat worden en één in het buitenland.

Met bouwen in het buitenland heeft Van der Leun al ruime ervaring. Momenteel lopen er maritieme nieuwbouw projecten in China, Maleisië, Brazilië, Indonesië, Roemenie, Servië en Polen. Het gaat daarbij om hopperzuigers, cutterzuigers en off-shore schepen. Dit overigens naast de zeven nieuwbouw locaties in Nederland.

Van der Leun Installatiebouw BV is onderdeel van de Van der Leun Groep. Hierin zitten ook de zusterbedrijven Van der Leun Metaalbewerking BV en Van der Leun Electrobouw. Ook deze laatste twee bedrijven merken weinig to niets van enige crisis. Van der Leun Electrobouw installeert momenteel Ikea Heerlen en gaat bij Ikea Barendrecht beginnen. Ook zijn ze momenteel bezig in de Botlek, waar een meet faciliteit wordt gebouwd voor het meten van gas en olie.

advertentie
advertentie