Belangrijke punten voor Merwede

17 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In al weer de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen ontving Merwede op eigen veld Tjoba. De ontmoetingen tussen deze twee korfbalploegen stonden de laatste jaren garant voor spectaculaire en spannende wedstrijden, die veelal in Sliedrechts voordeel werden beslist. Merwede zat ook wel te wachten op een winstpartij, want de winstteller dit seizoen stond pas op één. De laatste thuisoverwinning dateerde al weer van 2 mei 2009 en dat was erg lang geleden. daar moest wat aan gebdaan worden en dat gebeurde ook, zij het met een miniem verschil: 12-11.

Opnieuw kon coach Dick van Houwelingen geen beroep doen op Martijn van Rijsbergen. Vanwege een blessure moest hij verplicht toekijken. En opnieuw werd zijn plek ingevuld door Ramon van Meeteren, met wie Merwede flink wat lengte in huis heeft. In de voorgaande wedstrijd tankte Merwede - ondanks verlies - toch het nodige zelfvertrouwen, omdat het vertoonde spel beter was dan de weken ervoor. Evenals vorige week startte Merwede prima, door vrij snel op een 1-0 voorsprong te komen, maar dat was qua scoreverloop de enige positieve stand gedurende de eerste helft. Merwede had moeite met Tjoba, zowel aanvallend als verdedigend. Daarnaast kenden beide ploegen één vak dat gemakkelijk(er) tot doelpunten kon komen. En omdat deze vakken tegenover elkaar stonden, vielen de meeste treffers slechts in één vak. Belangrijk in dit soort situaties is altijd welk vak er mee gaat scoren en welk niet. Tot aan het rustsignaal bleef Tjoba de meest scorende ploeg, zodat beide ploegen met een schamele 3-7 ruststand de thee op konden zoeken.

In de tweede helft zag het Sliedrechtse publiek toch een ander beeld. Merwede kon wat onder de verdedigende druk van Tjoba uitkomen en het andere vak ging haar doelpunten meepakken. Zowel Iris van Eijl als Annelies Schagen maakten belangrijke treffers, waarna niet alleen de aansluiting volgde, maar zelfs de voorsprong. Vijf doelpunten op rij deden de sfeer aan de Thorbeckelaan omslaan in een meer euforische stemming en zowel de ploeg als het publiek gingen geloven in een goede afloop. Maar ook Tjoba gaf nog niet op en zo ontspon zich een spannende slotfase van deze ontmoeting.

Invaller Steven Bakker zag deze invalbeurt beloond met een prachtige doorloopbal en daarmee deed hij niet alleen zichzelf een plezier, maar zeker ook zijn team. De stand van 12-10 bood een klein beetje lucht voor Merwede, maar toen Tjoba de 12-11 maakte nam de spanning toe. Uiteindelijk haalde Merwede met deze minieme voorsprong het einde van de wedstrijd en voegde het daarmee 2 belangrijke punten toe aan het totaal.

Zeker door de overwinning van mede concurrent Fortis staan er nu vijf ploegen dicht bij elkaar, waardoor Merwede ongetwijfeld nog een zeer spannende veldcompetitie tegemoet gaat. Maar dat is pas ergens in april 2010. Allereerst staat de zaalcompetitie voor de boeg, waarin Merwede ook zeer lastige (maar daarmee ook leuke) tegenstanders heeft. Het is aan de ploeg van Dick van Houwelingen taak om de goede afsluiting van dit veldseizoen goed gevolg te geven in de zaal.

advertentie
advertentie