Dammers slaan hun slag

18 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Het viertal van damvereniging De Alblasserwaard won afgelopen maandag ook de tweede bondswedstrijd. Tegen Denk en Zet uit Hardinxveld-Giessendam werd uitgehaald met 8-0. Bert Batenburg en Herber Alting speelden beiden tegen jeugdspelers, die fel verzet boden. In het middenspel gaf hun ervaring echter de doorslag, waardoor de stand 4-0 werd. Ook André de Raad won zijn partij. In het eindspel wist hij met een listig zetje zijn tegenstander te verschalken. De 8-0 werd compleet door Frits van Vloten die geen steek liet vallen tegen de geroutineerde Arie Bakker.

In de jeugdcompetitie gaat Peter van Eijl met nog slechts één nederlaag fier aan kop. Gevolgd door Luc Gommers die verloor van Lucas Stolk, waardoor zij samen op de tweede plaats kwamen. Nieuweling Lisa de Groot liet meteen van zich spreken. Met een overwinning op Thibo Tukker en remise tegen Erick Kok pakte zij meteen drie punten.

In de seniorengroep gaat Dirk-Jan Dekker aan de leiding. Met gedegen spel zette hij André de Raad aan de kant. Jan Kuiper had ook weer een goede avond. Hij kreeg weliswaar medewerking van Bert Batenburg die blunderde in het middenspel. De overwinning was er daardoor niet minder om. Marco Ruisbroek ging de strijd aan met de computer. Het bleek een ongelijke strijd. Met een diepe combinatie in het middenspel pakte het elektronische brein een schijf voordeel, die hij niet meer afstond. Opnieuw moest Ruisbroek de handdoek in de ring gooien.

advertentie
advertentie