Synergos maakt het spannend

18 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Synergos vertrok zaterdag met een uitgedund basketbalteam naar Schiedam voor de wedstrijd tegen Juventus. De Sliedrechtse dames pakten van het begin af aan de leiding, maar toch werd het in de slotfase nog spannend. Vermoeidheid speelde de kleine formatie parten. Echter, in een bloedstollende laatste minuut stelde Synergos alsnog de winst veilig: 36-38.

De dames van Juventus begonnen de wedstrijd met een zone verdediging. Normaal speelt Synergos hier niet best tegen maar zaterdag liep het spelletje goed. De schoten gingen er makkelijk in en er werd goed rond gespeeld op zoek naar de vrije man. De verdediging zat ook prima dicht, ondanks twee hele lange spelers bij Juventus. De eerste tien minuten werden afgesloten met een voorsprong van 14-6.

In de tweede periode gingen de dames van Juventus over op een man to man verdediging, waardoor Synergos even van slag was. De rust was ver te zoeken en er werd erg slecht gepassed, wat leidde tot veel balverlies en veel scores van Juventus. De thuisploeg kon zo de achterstand wat inlopen. In de rust stond het 20-15 voor synergos.

De rust hadden de dames van Synergos hard nodig om zich weer even op te peppen. In de derde periode gingen ze meteen weer goed van start. Beide ploegen waren in deze fase aan elkaar gewaagd en het scoren ging gelijk op. De opgebouwde voorsprong bleef in tact.

De vierde periode werd erg spannend. De dames van Synergos waren moe en Juventus maakte hier gebruik van door over te stappen op een feller en harder spelletje. De daardoor onvermijdelijke vrije worpen werden door Juventus beter benut, waardoor er in de laatste minuut nog maar één punt verschil was. In een bloedstollende laatste minuut wist synergos deze wedstrijd te beslissen met een eindstand van 38-36 .

Scores: Natasja van de Berg en Wendela van Wingerden beiden 10 punten, Jolanda de Gelder 6 punten, Jessica Hoogendoorn 5 punten, Auk van de Berg 4 punten, Tamara 2 punten, Manon de Gelder 1 punt.