Inzamelingsactie basisscholen voor Voedselbank

19 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de kinderboekenweek hebben obs De Kiezel en de Kei in Bleskensgraaf aandacht besteed aan de voedselbank. De kinderen hebben met elkaar goederen ingezameld en de voedselbank heeft de school bezocht om te vertellen over het werk. Tijdens de feestelijke afsluiting op donderdag is het resultaat van deze inzameling overhandigd aan vertegenwoordigers van de voedselbank, Cor van den Barselaar, magazijnmeester in de Bonkelaar in Sliedrecht en Paul Letterie, nauw betrokken bij de oprichting van het verdeelpunt te Hardinxveld-Giessendam.

De voedselbank is erg blij met de inzamelingsactie, waarmee de pakketten aangevuld kunnen worden met basisproducten als koffie, thee, rijst, pasta, eieren en toiletartikelen.

Voedselbank Sliedrecht stelt met zo'n vijftig enthousiaste vrijwilligers wekelijks ruim zeventig pakketten samen, die worden uitgedeeld aan voedselbankklanten in de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Graafstroom. Sinds augustus 2009 heeft Hardinxveld-Giessendam een verdeelpunt en sinds september 2009 is er ook een verdeelpunt in Bleskensgraaf. Ook wordt er gewerkt aan een verdeelpunt in de gemeente Alblasserdam. De Voedselbanken Papendrecht, Giessenlanden/Zederik en Sliedrecht werken samen om ook in andere delen van de Alblasserwaard voedselhulp beschikbaar te kunnen stellen.

advertentie
advertentie