SP Sliedrecht praat over Staatsliedenbuurt

19 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - SP Sliedrecht nodigt bewoners van de Staatsliedenbuurt uit op donderdag 29 oktober te praten over de projecten in hun buurt. Ook SP Tweede Kamerlid Remi Poppe komt naar Sliedrecht om met de bewoners en met de heer De Jongh van Tablis Wonen te discussiëren over de toekomst van die wijk. Namens de gemeente is wethouder Lavooi uitgenodigd. Naast het afdelingsbestuur is ook Provinciale Statenlid van de SP Frank Johan Hoogendam aanwezig om met de bewoners in gesprek te gaan.

Afgelopen jaren is er al veel gesproken over de Staatsliedenbuurt in Sliedrecht. Er gingen al geruime tijd geluiden op over sloop en vervangende nieuwbouw van de gehele wijk. De afgelopen weken hebben de bewoners van de wijk een brief van Tablis ontvangen, waarin een tipje van de sluier werd opgelicht. Reden voor de lokale socialisten om alle partijen al in dit stadium bij elkaar te brengen. ,,Heel vaak zie je bij dit soort projecten, dat bewoners pas in een later stadium echt gevraagd wordt naar wat ze vinden. Hierdoor krijgen veel bewoners het gevoel dat ze geen rechten meer hebben en “er toch niets meer aan te doen is”", meent Tamara Koppelaar, voorzitter SP Sliedrecht. ,,Wij vinden dat bewoners ook in deze fase, waarin nog niets definitiefs is besloten, al gehoord en betrokken moeten worden bij de plannen. Ook hebben veel huurders het idee dat ze altijd onder dezelfde voorwaarden terug kunnen keren naar de wijk. De ervaring leert dat dit vaak helaas niet het geval is; er komen meestal minder woningen en die zijn vaak ook nog duurder, waardoor het voor een aantal van de huidige bewoners moeilijk zal zijn om terug te keren. Wij hopen dat wij er voor kunnen zorgen, dat de bewoners goed op de hoogte zijn van alle rechten in de verschillende fasen van deze plannen.”

De avond is voor alle bewoners van de Staatsliedenbuurt vrij toegankelijk en zal plaatsvinden op donderdag 29 oktober in activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 in Sliedrecht. De zaal is vanaf 19:30 uur, zodat om 20:00 uur begonnen kan worden.

advertentie
advertentie